Çocuk yaşta Antalyaspor'un alt yapısından yetişerek 17 yaşına geldiğinde profesyonel olan Burak Yılmaz, anne ve babasının evlenmesine vesile olan kentte, göbek bağının gömülü olduğu sahada, Antalyaspor formasını giydi ve o günlerde attığı kritik golleriyle takımın yeniden süper lige çıkmasında büyük emeği geçti. 2011-2012 sezonundaki başarısıyla Avrupa'da bile adından söz ettiren Burak Yılmaz, böylelikle doğuştan futbolcu olduğunu kanıtladı.

Gol kralı Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz, İHA muhabirine yaşadığı ilginç hayat hikayesini ve oğlunun doğumunun ardından yaşanılanları anlattı. Adana'da amatör ligde kaleci olarak futbol hayatına başladığını söyleyen Fikret Yılmaz, "Profesyonel olarak Beşiktaş'ta oynadıktan sonra Balıkesirspor'da forma giydim sonra Antalyaspor'a transfer oldum. 6 yıl Antalya'da kaldım ve 1983-1984 sezonunda takım küme düştü. Maddi açıdan kulüp sıkıntı içerisindeydi" dedi.

Bu sıralar aşık olduğu kişiyle hayatlarını birleştirmek istediğini anlatan Fikret Yılmaz, "Kulübün maddi sıkıntılarından ötürü oyuncular olarak da bizde sıkıntı içerisindeydik. Dönemin Kulüp Başkanı Dündar Uluğkay ve Asbaşkan Mahmut Tunalı'yı giderek durumumu izah ettim. O dönemde Allah kendilerinden razı olsun, sıkıntılarına karşın beni tanıdıkları bir kuyumcuya gönderdi. Oradan lazım olduğu kadarıyla altın aldım ve başka kuyumcuda bozdurdum. Düğünümü böylelikle yaptım" diye konuştu.

1985 yılında oğlunun dünyaya geldiğini anlatan Yılmaz, "Oğlumun dünyaya geldiği sene takım, yeniden süper lige çıkmıştı. Burak ismini verdiğimiz oğlum, dünyaya gözlerini açtığında kendisinin göbek bağını Antalya'nın sahasına gömdük. Antalya'nın alt yapısında antrenörlük yaparken oğlum Burak'ta miniklerde top koşturuyordu. Kendisi benim gibi kaleci olmak yerine gol atmayı seven bir kişilikti. Tabi takım o sıralar tekrar ligden düşmüştü. 17 yaşında profesyonel olan Burak, Antalyaspor'da attığı kritik golleriyle takımın yeniden Süper Lig'e çıkmasına büyük katkısı oldu" diyerek hayatını ve oğlunun başarısını anlattı.

İlk kez İstanbul takımı olan Beşiktaş'a transfer edilen Burak, bir süre oynadıktan sonra bu kez yedeklerde kaldı. Ardından küme düşmemeye oynayan Manisaspor'a transfer edilen oğlunun moralinin alt-üst olduğunu anlatan baba Fikret Yılmaz, "O sıralar oğluma çok nasihatlerde bulunuyordum. Sağ olsun kendisi de beni sürekli dinliyor ve söylediklerimi yapmaya çalışıyordu. Manisasspor'da oynarken performansı hiç iyi değildi ve kendisini son kez uyardım. Toparlandıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Burak, burada da yedek bırakılmasının ardından sırasıyla Eskişehirspor'a oradan da hala devam ettiği Trabzonspor'a transfer oldu" ifadelerini kullandı.

Eşiyle hayatlarını birleştirme noktasında yaşadıkları sıkıntıları ve oğlunun futbol hayatına başlamasından sonra sıra gelen olayları anlatan Fikret Yılmaz, "Oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Trabzonspor'da yıldızı yeniden parlayan Burak Yılmaz, 2011-2012 sezonuna geldiğinde attığı 29 gol krallığında birinci sırada bulunuyor. Açık ara farkla gol kralı olan Burak Yılmaz, bir yandan babasının nasihatleri sayesinde bugünlere gelmenin sevincini yaşarken diğer yandan göbek bağının sahaya gömülmesiyle doğuştan futbolcu olduğunu kanıtlamış oldu.