Atletico Madrid’te, Radamel Falcao’ya gelen cazip teklifler üzerine harekete geçen yönetimin, Kolombiyalı yıldızın boşluğunu doldurmak için yoğun bir şekilde forvet arayışına girdiği ve belirlenen isimler arasında Burak Yılmaz’ın ilk sırada olduğu Milliyet tarafından iddia edildi.

Trabzonspor forması altında geçtiğimiz sezon gol krallığına ulaşan milli oyuncuya olan ilgilerini gizlemeyen İspanyol yöneticiler, "Bu transferin gerçekleşmesi Falcoa’nın gidişine bağlı" yorumunu yaptılar. Kolombiyalı oyuncuya başta Barcelona ve Chelsea olmak üzere bir çok kulüpten tekliflerin geldiğini ileri süren İspanyol gazeteler, Atletico Madrid’in astronomik rakamlar karşısında bu oyuncuyu satabileceğini iddia ettiler.

Falcao’nın haklarının yarısının Mendes’in fonuna bağlı olduğunu da hatırlatan gazeteler, ünlü menajerin bu oyuncuyu satmak için iki ünlü kulübün kapısını çaldığını yazdılar. Falcao’ya gelen transfer tekliflerinin 40 milyon euroya yaklaştığı ancak bu rakamın daha yukarıya çekilebileceği belirtiliyor.

Burak Yılmaz transferinin aylar önce yönetimin masasına geldiğine de dikkat çeken gazeteler, Atletico Madrid’in hisselerinin çoğunu elinde bulunduran Miguel Angel Gil’in bu oyuncudan hoşlandığı ve transferine onay verdiği ifade edildi.