Sezon başından bu yana Trabzonspor formasıyla attığı goller ve ortaya koyduğu oyunla büyük beğeni toplayan Burak Yılmaz'ın talipleri gün geçtikçe artıyor. İsmi sıklıkla Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid'le anılan golcü futbolcunun, İspanya'daki tek talibinin Atletico Madrid olmadığı öğrenildi.

Son dönemde ortaya koyduğu futbolla özellikle İspanyol takımlarının dikkatini çeken milli futbolcu, Trabzonspor ile yaptığı sözleşmede bulunan "5 Milyon Euro'ya serbest kalır" maddesiyle de Avrupa kulüplerinin iştahını kabartıyor. Burak Yılmaz'a Atletico Madrid dışında bir kaç İspanyol kulübünün de talip olduğu belirtilirken; bu kulüplerin sezon sonunda Trabzonspor'un kapısını çalmasına kesin gözüyle bakılıyor.Attığı 27 golle adeta Trabzonspor'u taşıyan Burak Yılmaz'ın ismi sezon başından bu yana, Arsenal, Ajax, CSKA Moskova, Rubin Kazan ve Atletico Madrid gibi ekiplerle anılmıştı.

Öte yandan bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 23 maçta 27 gol atan ve 6 asist yapan başarılı futbolcu, Avrupa medyasının takibinde kalmayı sürdürüyor. Cuma günü oynanan ve Trabzonspor'un 4-1 kazandığı Gaziantepspor mücadelesinde 2 gol birden atan yıldız futbolcu, bugün yine İspanyol gazetelerindeydi. AS gazetesinin "Burak Yılmaz Trabzonspor'u zirvede tutuyor" başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberde, milli futbolcunun bu sezon ortaya koyduğu performanstan övgüyle bahsedildi.