Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a transfer olmasının ardından taraftarlarını heyecanlandıracak golcü transferi için uzun süredir yurt dışında temaslarda bulunan Başkan Sadri Şener'in, adını sır gibi sakladığı yıldız bir oyuncuya kısa bir süre içinde imza attıracağı ifade edildi. Teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte golcü adayını masaya yatıran ve bir çok isim ile görüşen Sadri Şener'in, PSV Eindhoven'in 1.91 metrelik yıldızı Ola Toivonen'i kadrosuna katmak istediği öğrenildi.

26 Yaşındaki İsveçli yıldız Avrupa Şampiyonasında İsveç milli takımının formasını giyerken geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'nde 33 maçta 18 gol attı ve çok başarılı bir performans sergiledi.

Yıldız golcü transferinde adını sır gibi saklayan Sadri Şener'in, genel menajer Giray Bulak ile birlikte Toivonen için uzun süredir pazarlık halinde olduğu iddia edildi. İsveçli oyuncunun bonservisi için PSV'nin 11 milyon €'dan kapıyı açtığı, Trabzonspor'un ise 7 milyon € teklif ettiği bildirilirken, Hollanda ekibinin indirime yanaşmadığı ifade edildi.

Toivonen transferinde olumsuz bir gelişme yaşanması halinde elini çabuk tutması gereken Trabzonspor'un en geç 13 Ağustos Pazartesi günü Uefa'ya resmi kadrosunu bildirmesi gerekiyor.

Bu olasılığı göz önünde bulunduran Trabzonspor başkanı Sadri Şener, daha önce anlaşma yolunda büyük aşama kaydettiği Martins, Kuranyi ve Berbatov isimlerinden biri ile anlaşma sağlayıp yıldız oyuncu transferini bitirmek istediği belirtildi.