Trabzonspor eski teknik direktörü Ersun Yanal’ın, bordo-mavili kulübe çok isteyerek kazandırdığı oyuncuyu bu kez kırmızı-siyahlı ekipte görmek istemesi iki kulüp arasındaki transfer görüşmelerini canlandırdı. Ancak bordo-mavili kulüp Alper Potuk-Alanzinho takasına sıcak bakmadığı, teknik direktör Şenol Güneş’nde Alper Potuk transferine bu şekliyle onay vermediği belirtiliyor. Trabzonspor’un, A Milli Takım kampında bulanan Alper Potuk için 2 milyon Euro para ve Sapara teklifini yinelediği belirtildi. Eskişehirspor’un ise oyuncusu ile Milli Takım kampı sonrası masaya oturacağı ve kendisine gelen teklifleri birlikte değerlendireceği ifade edildi.

SUVUNMADA ÖNCELİK DANY
Savunmaya takviye yapmak için arayışlarını sürdüren Trabzonspor bu bölge için önceliği Gaziantepspor’un savunma oyuncusu Dany’e verdi. Geçtiğimiz sezon Egemen’in Beşiktaş’a gitmesi ve Polonyalı oyuncu Glowacki’nin uzun süren sakatlığının ardından beklenen verimi verememesi üzerine stoper mevkisinde sorun yaşayan bordo-mavilileri yeni sezon öncesinde aynı sorunla karşılaşmamak için savunma bölgesinde yapacağı transferleri ince eleyip sık dokuyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in yakından tanıdığı isme Sıçak baktığı ve önceliğin Dany verilmesini istediği öğrenildi. Kamerunlu futbolcunun Trabzonspor’a gelmeye Sıçak baktığı ve Gaziantepspor yönetiminden bu konuda anlayış beklediği belirtildi.

SOL BAMBA TAMAM
İngiltere'nin Leicester City takımında forma giyen Fildişili oyuncu Sol Bamba ile her konuda anlaşan Trabzonspor yönetimi, oyuncunun kulübüyle de anlaşma noktasına geldiği ifade edildi. Bu yıl üç kulvarda da mücadele edecek Trabzonspor'un Sol Bamba'nın renklerine katmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.

TRABZONSPOR UEFA’NIN KARARINDAN SONRA YABANCI TRANSFERİNE ŞEKİLLENDİRECEK
UEFA'nın 30 Mayıs'a kadar Türk takımları hakkındaki kararını açıklamasının beklenirken Trabzonspor’da bu karar sonrası yabancı transferine yön verecek. Diğer takımlar gibi UEFA’nın Türk takımları hakkında vereceği kararı bekleyen Karadeniz ekibi açıklanacak olan kararın ardından alınacak ve gönderilecek oyuncuların isimlerini netleştirecek. Bu nedenle yabancı transferinde aceleci davranmayan Karadeniz ekibi yerli transferlere ağırlık veriyor.