15 Temmuz Demokrasi şehitleri için Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanların yaptığı açıklamalarda şehit ailelerine  240,00 TL tazminat 3200 TL maaş verileceği duyurulmuştu.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Ortahisar Grup Başkanı Davut Çakıroğlu çok hassas davranılması gerektiği belirterek “Endişem odur ki ülkemizin yıllarca terörle mücadele verdiği bu ortamda şehitlerimize karşı hükümetin yaptığı açıklamalarda bir ayrımcılığa meydan vermesi. 

Yaşam hakkı yaradan tarafından insana bahşedilen en büyük sermaye olup ülkesi ve milleti için bu büyük sermayeden vazgeçmeyi göze almış güvenlik güçleri şehitlik mertebesine ulaştığında devlet tarafından şehit olarak kabul edildiğinde geride kalanlarının hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın parasal açıdan bir ayrım olmaması hem ruhlarını hem de geride bıraktığı mirasçılarının incinmemesi konusunda devlet adımı olmalıdır.

15 Temmuz sonrası yapılan bazı açıklamaların ne yazık ki eşitlik konusundaki hassasiyetten uzak olduğunu görmekteyiz.
Bu durumun ilgili bakanlıklar tarafından çok hassas bir şekilde değerlendirilerek, tüm şehitlerimizin hizmet süresine bakmaksızın eşit değerlendirilmesi noktasında gerekli kanuni düzenlemeleri yapması uygun olacaktır. 
Tüm toplumun bu konudaki hassasiyeti ortadır. 
Farklı sorgulamalara sebep olacak uygulamalar bugüne kadar ülkesinin birliği bütünlüğü için canını feda etmiş insanlarımız-şehitlerimiz için incitici olacaktır.
Millet vicdanında mertebesi şehitlik olan canlarımızın yine millet vicdanında en yüksek maaşı almaları doğru olanıdır. Milletimizin de bu konuda hem fikir olduğundan kimsenin şüphesi olmasın.