Trabzonspor’un 2014 yılında Benfica’dan transfer ettiği Oscar Cardozo’nun geçen sezon Çin ve Arap ülkelerinden gelen birçok teklifi geri çevirdiği ortaya çıktı. Paraguaylı yıldız futbolcuya gelen tekliflerin en çarpıcı olanı ise Çin’in Shanhai Shenhua takımdan gelen ve reddedilen 12 milyon Euroluk teklif. Shanhai takımının Cardozo transferini gerçekleştirememesi üzerine Beşiktaş'ta oynayan Demba Ba'yı transfer ettiği öğrenildi.

Chelsea'den 6,5 milyon Euro'ya Beşiktaşa'a gelen Demba Ba, siyah beyazlı formayla çıktığı 44 maçta 27 gol atmayı başarmış, attığı 27 golle Pascal Nouma'yı geçerek Beşiktaş tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu olmuştu. Senegalli golcü ayrıca, 13.5 milyon Euro'ya Çin'e transfer olarak Beşiktaş'ın tarihi boyunca sattığı en pahalı futbolcu oldu.

Trabzonspor’un büyük kazançlar sağlayacağı bu transferlerin gerçekleşmemesi üzerine takımda kalan Oscar Cardozo'nun bu sezon Olympiakos'a transfer olmasıyla bordo mavililerin elde ettiği gelirin ise 2.4 milyon Euro olduğu belirtildi.

Trabzonspor, 2014’te Benfica kulübünden transfer edilen Oscar Cardozo ile 3 futbol sezonu için anlaşma sağlanmış, bu anlaşmaya göre Paraguaylı oyuncuya, her bir futbol sezonu için 2.500.000 Euro garanti ücret ve maç başına ise 12.000 Euro ödemeyi kabul etmişti.