Trabzonspor'un bu sezon Lazio'dan kadrosuna kattığı Demokratik Kongo asıllı Belçikalı sağbek Luis Cavanda, Karadeniz Gazetesinden Özer Çalık ve Ümmügülsüm Aydemir'e özel açıklamalarda bulundu. Başarılı futbolcu sempatik kişiliği ile kısa sürede bordo-mavili taraftarların sevgilisi olan 24 aşında ki oyuncu hedeflerinden bahsederken ilk kez İtalya dışına çıktığını ama durumun kendisini korkutmadığını söyledi.

TRABZON'DA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIM
Lazio formasıyla Trabzonspor'a karşı mücadele ettiğini hatırlatan Cavanda, "Yani buraya gelmeden önce de Trabzonspor'u tanıyordum. Taraftarların takımlarına nasıl bağlı olduğunu biliyordum. Benim için çok önemli bir yerdeyim. Trabzonspor'da önemli işlere imza atağımın bilincindeyim" dedi.

BOŞ ZAMANLARI AİLEMLE GEÇİRİRİM
Cavanda, boş zamanlarını genellikle ailesiyle geçirdiğini söylerken, "Zaten antrenmanlara var. Fazla vakit bulamıyorum. Şuan da evimi aracımı, her şeyimi organize ediyorum. Bunun dışında hep ailemle zaman geçirmeyi seviyorum" dedi.

BOSİNGWA İLE REKABET BÜYÜK ONURDUR
Cavanda, "Bosingwa ile rekabette olmamız benim için bir memnuniyettir. Büyük bir onurdur, o büyük bir oyuncu. Kendisi zaten aramıza katılacak. Onun çok tecrübesi var. Benim ondan öğrenecek çok şeyim var. Geçmişte görüştüm. Gençken en iyi arkadaşım, Bosingwa'nın amcasının tanıdığıydı. O sayede Bosingwa ile tanışma fırsatı bulmuştum. Bosingwa, Bursa maçına geldi ve o gün görüştük. Kendisi bana Bursa maçında iyi oynadığımı ve böyle devam etmemin yanı sıra daha iyi ve hırslı olabilmem için pozitif şeyler söyledi" dedi.

SOL BEKTE DE OYNARIM
Bordo-mavili takıma sağ bek olarak transfer edilen Cavanda, başka bir özelliğinden de bahsetti. Belçikalı oyuncu ana mevkiini sağ bek olmasına rağmen "Görev verilmesi halinde sol bek de oynarım. Lazio'da zaman zaman bu mevkide oynadım!" dedi. Cavanda bu özeliği ile Teknik Direktör Şota Arveladze'ye mesaj iletmiş oldu.

20 DEFA DA HÜCUMA ÇIKARIM 2 DEFA DA
Türkiye ligine yeni geldiğini hatırlatan Cavanda, "Yeni yeni alışıyorum. Eskiklerimi giderdikçe daha iyi olacağım. Bazen taktik olarak savunma ağırlıklı oynuyorum. Bir maçta 20 defa hücuma çıkabilirim, 2 defa da çıkabilirim. Bu şartların gerektiği bir şey" dedi.

TRABZONSPOR'A BÜYÜK HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA GELDİM
Trabzonspor'a büyük hedefler doğrultusunda geldiğini söyleyen Cavanda, "Bana burayı çok iyi anlattılar. Hocamız, Trabzon'u çok iyi tanıyorum ve camianın bizden neler beklediğini çok iyi biliyor. Sürekli bize beklentileri ve nasıl başarılı olacağımızı anlatıyor. Efsanelerden bahsediyor. Bu de bu doğrultuda beklentileri karşılık vermeye çalışıyoruz. Sezona iyi başladık. Diğer takımlara saygı göstereceği fakat en iyisini yapmaya çalışacağız. İlk 3 haftada ligin çok zorlu geçeceğini gördük ama biz iyi bir takımız ve kendimize güveniyoruz. Bunun için çok erken ama bizim tek hedefimiz şampiyonluk ve şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Adımızı efsaneler arasına yazdırmak için bunu başarmak istiyoruz. Ayrıca uzun yılar bu formayı giymek isterim" diye konuştu.

TAKIMDA EN İYİ MBİA İLE ANLAŞIYORUM
Cavanda "Takımda en iyi kiminle anlaşıyorsun" sorusuna, şöyle yanıt verdi: "Bütün arkadaşlarımı çok seviyorum, çok iyiyim olarla. Ama bu soruya Mbia cevabı verebilirim. Biz aynı zamanda transfer olduğumuz aynı otelde kaldığımız ve ikimizde Fransızca konuştuğumuz için iyi anlaştık. Yoksa bütün arkadaşlarımla aram çok iyi hepsini çok seviyorum"

TRABZONSPOR İÇİN NE CEZBETTİ
Cavanda "Trabzonspor'a transferinde kendisini neyin cezbettiğini" sorusuna, "Eurolig benim için önemliydi. Ayrıca hedefler bana çok iyi anlatıldı. İyi bir takım kurulacaktı. Ayrıca dediğim gibi burası bir futbol şehri ve benim için heyecan verici. Referanslar da iyi olunca fazla düşünmedim. Ama Eurlig'den elenmemize üzüldüm" dedi.

TRABZON, NE BİR ROMA NE BİR İSTANBUL AMA...
Roma gibi turizm açısından büyük bir şehirden, Trabzon'a gelişinin nasıl bir duygu olduğu sorusuna, Belçikalı oyuncu "Bir kere Trabzon'un roma kadar büyük olmadığını biliyordum. Bu konuda Türk olan çocukluk arkadaşımdan bilgi aldım. Bana, "Trabzon ne bir Roma, ne de bir İstanbul" demişti. Fakat Trabzon'da iyi bir hayat, iyi bir yaşam bununla birlikte maçlarda iyi bir taraftar kitlesinin takımın arkasında olacağın söyledi. Yani Trabzon'un futbol şehri olduğunu ve futbol oynamak için ideal yer olduğunu belirtti. Benim için bu referans yeterli oldu ve bundan gayet memnunum" dedi.

Derleme: 61saat