Çek Cumhuriyeti'nde 2014'ün en iyi futbolcuları, en iyi teknik direktörleri ve en iyi çıkış yapan oyuncuları belli oldu.

Son 6 yıla büyük damgasını bulup hepsinde yılın futbolcu ödülünü kazanmayı başaran Petr Cech bu kez geçildi. Sparta Prag'ın golcü oyuncusu David Lafata, 2014'te bu ödülün sahibi olmayı başardı. Oyların 758'sini almayı başararak en yakın rakibi takım arkadaşı Pavel Kadarabek (270) büyük fark attı. Aynı zamanda 1995 yılından sonra ilk kez bu ödülü Çek Cumhuriyeti Liginde forma giyen bir futbolcu kazandı.

Beşiktaş'ta bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalan Tomas Sivok ise aldığo 119 oyla 8.sırada kendine yer bulurken; Fenerbahçe'li Michal Kadlec 22 oyla 19.sırada kaldı.


YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ DEĞİŞMEDİ

Yılın en iyi teknik direktörü alanında ise Milli Takım çalıştırıcısı Pavel Vrba, üst üste 5.kez bu ödülü kazanmayı başardı. 52 yaşındaki futbol adamı böylece bu kategoride 2.basamakta bulunan Dusan Uhrin'i de yakalamayı başardı. Oyların 585'ini alan Pavel Vrba, ikinci sırada yer alan Sparta Prag Teknik Direktörü Vitezslav Lavicka'ya 258 oy fark attı.

Yılın en iyi çıkış yapan futbolcu klansmanında eski Galatasaray'lı Milan Baros'un formasını giydiği Banik Ostrava'da oynayan Jan Baranek ilk sırayı aldı. 299 puanla zirveyi kapan Jan Baranek'i 222 oyla Slavia Prag'lı Jaromir Zmrhal takip ederken, 117 oy toplayan Ajax'lı Vaclav Cercny 3.sırada kaldı.