Arsinspor’da sessizlik bitti, önceki gün eski başkanlardan Necdet Birinci bir açıklama yapmış ve mevcut yönetimi beceriksizlik ve iş bilmezlikle suçlamıştı. Bugün de  elindeki kulübü belirtilen adrese teslim edilmesini isteyenlerin dediğini yapan başkan Cengiz Öksüz bir açıklama yaptı.
 
ÖNCE YÖNETİCİ SONRA BAŞKAN OLDUM
Arsinspor’da yıllardır yöneticilik yaptığını belirten Cengiz Öksüz çok badireler atlattıklarını belirterek şunları söyledi: “ O günlerin başkan ve yönetici arkadaşlarım çok ama çok özveride bulundular. Yeri geldi zeytin ekmek yedik, yeri geldi deplasmanlara modeli piyasada olmayan araçlarla gittik. O günlerin neşesini takımımızı ayakta tutarak yaşadık.2013-2014 sezon başı takımın başkanlığına laik görüldüm. Başkanlığın verdiği sorumluluk gereği ben ve arkadaşlarım işe daha azimli ve hırslı sarıldık. Kulübü ve takımı daha ileri nasıl getiririz diye günlerce toplantılar ve istişareler yaptık. Kendimize inandık arkadaşlarımıza inandık. Geçmişteki yönetici tecrübelerimizle dayanabildiğimiz kadar dayandık”.

BAŞKAN ŞEN’İN İSTEDİĞİNİ YAPTIK
Arsinspor’a bu dönemde 500 bin Tl yardım yaptığını söyleyen Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in ‘Yürütemiyorsanız kulübü gösterdiğim adrese teslim edin’ dayatması yaptığını hatırlatan eski başkan Cengiz Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ben ve arkadaşlarım takımımız zarar görmesin düşüncesi ile gösterilen adrese takımımızı teslim ettik. Mevcut yönetime belirttiği yardımı yapan Belediye başkanımız bu paranın onda birini benim yönetimime verseydi inanıyorum ve iddia ediyorum takımımız bu kötü günleri yaşamayacaktı.

HANİ TESİS PARALARI NERDE?
Böyle bir açıklamayı yapmayı kamuoyunun bilgisine  sunmak için yaptığını da ifade eden Öksüz sözlerini  “ Bu sıkıntılı günlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Kamuoyunun ve şahsımın kafasını kurcalayan bir önemli hususa da cevap arıyorum. Mevcuy yönetim Belediyeden istediği yardımı aldı. Arsin’in dışındaki Arsinspor sevdalılarından ekonomik destek aldı. Bu desteklerin yanında TFF den İddia’dan da pay geldi.  Üstelik ortada olmayan tesisin bile parası alındı. Peki sormak bizim hakkımız değil mi? Bu kadar geliri olan bir kulüp nasıl küme düşer? Yeni dönem için böyle bir yönetime bu kulübü nasıl teslim edeceğiz? ” şeklinde sürdürdü.

İŞ BİLEN KUCAKLAYICI YÖNETİM
Öksüz bu aşamadan sonra yapılması gerekeni ise şöyle belirtti: “Şahsi fikrim Arsinspor’da mevcut yöneticilik yapan kişilerin de içinde bulunduğu, Arsin’i gerçekten kucaklayacak yeni bir yönetim oluşturulmalı. Arsin’e ve Arsinspor’a iyi bir heyecan getirmek için ve Arsinspor’u Bal liginden tekrar 3. Lige çıkartmak için bu kaçınılmaz olmalıdır. Küskünlük, kavga her zaman bu ilçeye ve Arsinspor’a zarar vermiştir.Arsinspor’un sporu bilen, Futbol çevresi ve deneyimi olan kişilere devredilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için yapılması gereken ise mevcut başkanın sadece maddi ve manevi destek vermesi gerekmektedir. Arsin belediye başkanı Dr. Erdem Şen’in ise bu dönem Arsinspor’a verdiği desteğin daha fazlasını vererek takımın yeniden 3. Lige çıkmasına maddi ve manevi destekte bulunması gerekmektedir”