Almanya Ligi'nden son dakika gelişmeleri ve Galatasaray transfer haberleri, Sarı kırmızılı takım ile sözleşmesi geçtiğimiz sezon bitiminde sona eren Ceyhun Gülselam, Bundesliga'da Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover 96'ya transfer oldu. Bundesliga temsilcisi Hannover 96, kulübün resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile Galatasaray'ın biten sözleşmesini uzatmadığı Ceyhun Gülselam'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığını duyurdu.

22 Aralık 1987'de Münih'te doğan 26 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu, Bayern Münih ve SpVgg Unterhaching altyapılarında profesyonel futbolculuk kariyerine ilk adımlarını attı. 1 metre 92 santimetre uzunluğundaki Gülselam'ın Hannover 96'da 6 numaralı formayı giyeceği ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar kendisini Bundesliga kulübünün renklerine bağlayan sözleşmeye imza attığı belirtildi..

"Altı numaralı pozisyondaki yeri üstlenmesi için aldık"

Hannover 96'nın sportif direktörü Dirk Dufner, Ceyhun Gülselam'ın transferine yönelik görüşlerini aktarırken, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'deki Süper Lig'den 100 maçın üzerinde bir tecrübeyi beraberinde getiren oyuncu Ceyhun Gülselam'ı as kadronun altı numaralı pozisyonundaki yeri üstlenmesi için aldık. Kendisi, Türk Milli Takımı'na girdi ve Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi maçlarında da oynadı. Gelecek pazar başlayacak Bad Radkersburg'daki hazırlık kampı öncesinde bizim bu transferi tamamlayabilmemiz iyi oldu ve böylece doğrudan antrenmanlara katılabilecek."

2008 yazında Unterhaching'den Trabzonspor'un yolunu tutan Gülselam, 2011'de Galatasaray'a geçti. 2012-2013 sezonunda o dönem Süper Lig'de yer alan kulüplerden Kayserispor'a kiralanan Ceyhun, 2013-2014 sezonunun başında Galatasaray'a geri döndü. Geçen sezon Roberto Mancini tarafından Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere toplam 31 resmi maçta sahaya sürüldü.

"Kesinlikle merkezi defansif orta sahadaki intiyaçlarımızı giderecektir"

Hannover 96'nın teknik direktörü Tayfun Korkut, transferin ardından "Eminim ki Ceyhun Gülselam'ı hızlı bir şekilde takım ile kaynaştırabiliriz. Kesinlikle merkezi defansif orta sahadaki intiyaçlarımızı giderecektir" yorumunu yaptı.

Ceyhun Gülselam ise "Bundesliga'nın başlaması ve Hannover 96 forması giymek için sabırsızlanıyorum. Bundesliga'da oynamak her zaman için arzumdu" değerlerdirmesinde bulundu.