61SAAT SPOR SERVİSİ-TAYFUN ÇÖPÇÜ-AVUSTURYA-Trabzonspor’un yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanırken bir çok yerli isimle de kadrosunu güçlendirdi. Ancak elinde ki ilk 11’de oynayan yabancı oyuncuları da çıkaran bordo-mavililerde en çok merak edilen konu ise dış transfer.
Dış transferde emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor’da gündeme en çok Cezayirli oyuncular geliyor. “Cezayir’de bir çok oyuncunun buraya gelip benimle oynamak istediğini söyleyebilirim” diyen Halilhodzic, “Belki fırsat olabilir. Ama bildiğiniz gibi Dünya Kupası'ndan sonra fiyatları o kadar yükseldi ki o yüzden pazarlık ve anlaşmamız bu konularda çok uzun sürüyor” dedi.

Takımı da tanımak istediğini ve eksikliklerini tespit etmek istediğini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Ben bir kaç gün oluyor geleli acele etmeme gerekiyor. Oyuncuların kalitesini keşfetmem gerekiyor. Ondan sonra elimde ne eksik onun kararını vereyim ki dış transfere daha çok yöneleyim. 3- 4günde bu kadar bilgiyi toplamaya zamanım yok. İnsanların kişisel kaliteleri birbirileriyle bağlantısı farklı kişiliklerin farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşması birden olmuyor” dedi.