CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ön seçime girdiği İzmir 2. bölgede 3 olan kontenjanın 2'ye düşmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı başvurudan olumsuz yanıt geldi.
YSK, "Yasal süre doldu, kontenjan sayısını düşüremezsiniz" dedi. Bu durumda CHP her iki bölgede 1. 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. bölgeden ön seçime girme kararı alınca kontenjan sayısı pratikte dörde çıktığı için bir kontenjanın düşürülmesi talebiyle YSK'ya başvurmuştu.

Tüm bu gelişmeler Trabzon'da ki süreç nasıl işleyecek sorusunu akıllara getirdi. Gençlerin yaptığı eylemle Trabzon'da ki Parti Meclisi tarafından alınan kontenjan kararı kaldırılırken YSK'nın bu duruma nasıl bir cevap vereceği de şimdiden merak konusu...

CHP, kontenjan kararı nedeniyle istifa eden İl Başkanı Güzide Uzun, Trabzon'da İzmir'de yaşanan sorun gibi bir durumun olmadığını ifade ederek, "Yazı geldi, kontenjansız eğilim yoklaması yapılacak diye. Şuan da her hangi bir sorun yok. Biz Pazar günü kontenjansız eğilim yoklaması yapacağız" diye konuştu.
Ancak Kılıçdaroğlu, hatırlanacağı üzere Trabzon'da ki kontenjan kararının kaldırılmasından çok önce ön seçime girme kararı almıştı. Bu durumda YSK'nın Trabzon'da ki kontenjanı geri getirip getirmeyeceği de ayrıca merak konusu oldu...

KAYNAK: 61SAAT.COM - AJANSLAR