Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Oran, ziyaretlerinin Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından bilinmesine rağmen bu kadar tepki göstermesine yadırgadığını ifade ederek “Genel Başkanımız programları dahilinde Rize’ye gittiler. Biz de Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Bolu milletvekilimiz Tanju Özcan ile birlikte Trabzon ve ilçelerinde örgütlerimizle toplantı yapma kararı aldık. Merkez ilçe başkanımız da Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile birlikte Trabzonspor ziyaretimizi programladı. Sadri Bey “benim haberim yok” diyor ama, Salı günü (30 Ekim 2012), saat 17.00 gibi Sadri Şener’in sekreteri Büşra Hanım’la irtibat kurduk. Trabzon’a ziyarette bulunacağımızın haberini verdik. Sadri Bey orada olacak mı diye sorduk. Büşra Hanım da 10 dakika sonra bize döndü, Sadri Şener’in yapacağımız ziyaret konusunda bilgisi olmadığını, rahatsızlığı sebebiyle de ziyaret sırasında orada olamayacağını ifade etti. Sadri Bey’in 20 gün uçuş yasağı varmış. Geçmiş olsun dedik. Yani kendisini o gün İstanbul’da bilgilendirdik. Asbaşkan’ın haberi var, sekreterinin haberi var, kendisine iletildi, teyidini aldık, ona rağmen bunu söylemesini yadırgadım. Ayrıca Sadri Bey bizim Trabzonspor’u ziyaret etmemizi çok arzu ettiğini önceki görüşmelerimizde birçok kez bana ifade etmiştir. Esasında ziyaretimiz bu istekleri de karşılamaktadır. Bizler Trabzonspor’da gayet güzel bir şekilde ağırlandık. Yöneticilerden Trabzonspor’un isteklerini, dileklerini, sorunlarını dinledik. Misafirperverlikleri ve göstermiş oldukları yakın ilgi dolayısıyla da herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ben eski bir futbolcuyum. İlk resmi maçıma da Avni Aker’de çıktım” diyen Oran “Bu nedenle Trabzon ve Trabzonspor’un benim için çok farklı bir yeri var. Trabzonspor Anadolu’nun medah-ı iftiharı Türkiye’nin önemli bir değeri. Trabzon’a gidince de elbette Trabzonspor’u ziyaret edeceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP’nin bütün spor kulüplerine eşit uzaklıkta olduğunu hatırlatan Oran, açıklamasında “Siyaset spora karışmamalı. Spor siyasetten uzak olmalı. Futbolseverlerin rahatça, özgürce ve adil bir ortamda maç izleyebileceği bir dönem yaşamalıyız. Futbolumuz çok kara günler geçirdi, geçiriyor. Bu dönemde herkes sorumlu davranmalı. CHP olarak biz gereken sorumluluğu gösterdik. Hukuka aykırılıkların, adaletsizliklerin, özel yetkili mahkemelerde yaşanan insanlık ayıplarının her zaman karşısında durduk. Bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. CHP hukuktan, özgürlükten, toplumsal barıştan yanadır. Herkesin de bu değerlere uygun davranması gerekir” ifadelerine yer verdi.