Trabzonspor, sezon başında Sevilla'dan büyük umutlarla aldığı Mbia transferinde sözleşme şartlarından dolayı sorun yaşadı. Göreve gelen yeni yönetimin, kulübün içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle Kamerunlu oyuncuyla yapılan sözleşme şartlarını ağır bulmasının ardından oyuncunun da alacakları tahsil edemediği gerekçesiyle kulübe ihtar çekmesi iplerin gerilmesine neden olmuştu. Mbia konusunda, bordo-mavililerin imdadına Çin kulübü Fortune yetişirken, Karadeniz ekibi bu oyuncuyu 6 milyon euro'ya transfer ederek hem oyuncudan kurtuldu hem de kâr etti. 

Yüzde 25 pay alacak 
Bir dönem Trabzonspor forması giyen Galatasaray'ın forvet oyuncusu Burak Yılmaz'ın Çin'in Pekin Gouan takımına transfer olmasıyla hem sarı- kırmızılı kulüp hem de Trabzonspor kazandı. Yıldız oyuncunun satışında konulan madde gereği Karadeniz ekibi bu transferden yüzde 25 pay alacak. 

6 milyon euro geldi
Fırtına'ya sıcak para dopingi... Çin kulübü Hebei China Fortune, Mbia'nın 6 milyon euro'luk bonservis bedelini bordo-mavili kulübe bir seferde ödedi. Yönetim, Burak Yılmaz'ın satışından kasaya girmesi beklenen 2 milyon euro'yla birlikte UEFA Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirme konusunda çok daha rahatlamanın peşinde.