Türk futbolunda son dönemde artan şiddet olaylarının çarpıcı bir örneği de önceki gece Ordu’da yaşandı. Bir grup Orduspor taraftarı, takımotobüsüne taş ve tuğlalarla saldırdı. İçinde Ordusporlu futbolcular ve teknik heyetin bulunduğu otobüse Trabzonspormaçının ardından taşlı saldırı düzenlenince, ortalık ayağa kalktı. Bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Orduspor Başkanı NedimTürkmen, Orduspor kafilesine yapılan taşlı saldırıyla ilgili ateş püskürdü. Türkmen, “Ben faillerle ilgili değilim, bu olayı azmettirenler ortaya çıkarılmalı. Bu; Ordu şehri ve Orduspor’un geleceği için çok önemli bir konu... Ordu Emniyet’i bu konuda üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu. Türkmen şöyle devametti: “EmniyetMüdürlüğü’nün orada her taraf kamera dolu, bu faillerin yakalanmasını bekliyorum. Ama ben faillerle ilgili değilim. Bu olayı azmettirenler ortaya çıkarılmalı. Bu; Ordu şehri ve Orduspor’un geleceği için çok önemli bir konu. Böyle bir ortamda Orduspor’u, Türkiye’ye ve dünyaya rezil etmenin maksadı nedir?

‘MONJE’NİN GÖZÜNDE KORKU VARDI’

Hector Cuper gibi bir ismimillet İstanbul’a dahi getiremezken biz buraya getirmişiz. Olay akşamıMonje’yi görmek için hastaneye gittim. Futbolcumuzun gözlerinde korku vardı. Yani o taş kendisine tamisabet etse adamo anda ölecek. Bu öldürmeye teşebbüstür. Bunu kabul etmek mümkün değil. Ordu Emniyet’i bu faillerin hepsini bulmalı. Ayrıca azmettirenleri de bulmak zorunda. Onlar bulacak ve biz gereken değerlendirmeleri yapacağız. Beklemedeyiz. Orduspor’un son iki yıldır Süper Lig’de yarattığı imajı silmeye yönelik bir eylembu... Bundan kimin yararının ve menfaatinin olduğunu hep beraber göreceğiz. Bunların hepsini ifşa edeceğiz. Bu kişileri Ordu’dan süreceğiz. Hiç korkum yok ve lafımı da sakınmam. Kimse bunlar, tespit edeceğiz. Ve arkasındakilerle birlikte ifşa edeceğiz. Hocamız Hector Cuper bu olaya bir türlü anlamveremiyor. ‘Bu nasıl olur, biz bu zamana kadar elimizden geleni yaptık, bunu normal zekâdaki insanlar nasıl yapabilir?’ bunu söylüyor.”

MONJE'DE SORUN YOK

Orduspor Basın Sözcüsü Levent Yıldırım, Alfredo Monje’nin taburcu olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Yıldırım, “Cuper gibi bir markanın İstanbul’a bile gelmeyi düşünmediği bir zamanda Ordu’da görev yapmayı istemesi Ordulular için gurur meselesi olacaktır. Aynı şekilde takımımıza farklı ülkelerden futbolcular gelmiştir. Bu tarz olaylar buraya gelecek oyuncuları etkileyebilir. Herkesin gereklihassasiyeti göstermesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÜSTLERİNDE ORDU FORMASI VARDI

Ordu Valiliği, Ordu-Trabzon maçı sonrası, Mor-Beyazlı kafileyi taşıyan otobüsün camının kırılması ve Arjantinli futbolcu Monje’nin yaralandığı olaya karışan şüphelilerin, üzerlerinde Orduspor forması bulunan 15-20 kişilik seyirci grubu olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Tanıkların beyanlarının alındığının belirtildiği açıklamada, “Orduspor kafilesi maçın ardından otobüsle Tesk Oteli önüne geldiğinde 10-12 kişilik, 20-22 yaşlarında bir grubun otobüse taş atması sonucu aracın camlarının kırıldığı, şüphelilerin olay yerinden kaçarak uzaklaştığı anlaşılmıştır. Kamera görüntüsü tespit edilememiştir. Şüphelilerinin aranmalarına devam edilmektedir” diye konuştu.