61SAAT SPOR SERVİSİ- HOLLANDA

 Trabzonspor’un yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’nın Arnhem şehrinde sürdürüyor. Kampın 3. Günüde ilk basın toplantısını Constant yaptı.
Constant kamp ortamı ve geleceği hakkında bilgiler verdi.

TRABZON'DA MUTLUYUM

Ayrılık ile ilgili gelen soruya "Bizde sezon hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz. Trabzon’da kalmaktan dolayı burada durmaktan dolayı mutlu olduğumu dile getirmem gerekiyor. Yeni teknik adam var yeni bir hocamız var. Hoca ve yardımcıları konuştum Güzel bir uyum ile başladığımızı söyleyebilirim." diyen Gineli böylelikle çıkan haberlerin dedikodu olduğunu dile getirdi.


 Milan’daki Constant geri dönecek mi?

Constant "Sorduğunuz soruda iki bölümlü cevap vereceğim. Şu anda ve gelecekti yaşayacağımız ortam belli edecek.

Geçmiş geçişte kaldı.

O dönem öyle kapandı Ben hocayla alaklı çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bizim için burada önemli olan mevcut koşullar. Bu kampımızı etkileyecek şeyler. Hocayla kısa dönemde bana güvendi.

Aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Artık daha çok çalışmalıyım. Beklenti büyük. Kendimden beklentim o. Geçmişi bir kenara bırakıp o dönemi bırakıp buradaki işe nasıl odaklanırım seviyeyi nasıl yükseltiriz onu düşünüyorum. Gelecek sezonda iyimser beklentilerim var.

TRABZONSPOR’UN BAŞARISIZLIĞI İLE İLGİLİ 

“Bütün işin aktörleri oyunculardır.  Ben yeterli özveride ve sorumluk biçin de almadığımızı düşünüyorum.

 Burada en kolayı işi hocaya atıp biz haklıyız demek. Bir başarısızlık halinde maalesef ön plana çıkan hocalar oluyor ancak burada top bizde futbolcularda. Biz daha iyi oynasaydık Belki daha iyi olacaktık. Belki geçmişteki hataları tekrarlamak adına önümüzdeki günlerde işe daha fazla vermemiz olacak. Bunlar bizim için daha toparlayacağı unsur olacak.



YILDIZ OYUNCULARA ÇOK PARA VERİLİYOR MU? “

Taraftarlar ve bizim Trabzon şehrimizde futbola olan yaklaşım ve tutku bu kanaldan girildiği zaman oyuncuyu ekonomik boyutunun dışında daha rahat yakalayabilirsiniz. 

Benim deneyimlerime göre biz maç kaybettiğimiz zaman büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Bazıları işlerine gitmiyor o derece bağlı ve sadık olma durumu var. Yıldız dediğimiz arkadaşlarda duygularıyla hareket eden isimler. Kesinlikle takımın taraftar vurgusunu şehrin takım etrafında vurgulamak lazım. Ben bir oyuncu transfer etmek istesem öyle düşünürdüm. Trabzonspor çok iyi yerlere gelecek bir potansiyele sahip. Umut ediyorum zamanla bu hedeflere yürümeyi başarabilir”



HANGİ MEVKİDE OYNAMAK İSTİYOR? 


“Orijinal olarak orta sahada oynamak istiyorum. Orta sahada başladım ilkten sonra sol tarafa beni kaydırdı Milan’dayken hoca. Benim için nerede oynayacağım önemli değil. Bana geri oynamam gerektiğini söylerse orada oynarım. 

Ama pozisyonlar önemli değil hoca bize eksik bulduğu yerde görev almaya hazırım. Mevkiler önemli değil. Sezonda orta sahada başlayıp sezon içerisinde pozisyon değişikliğine geçersem tabi ki onunda bir geçiş dönemi olacak. Orta saha oynamayı sürdüren bir oyuncu olarak yeni pozisyona hazırlanmak bir süreçtir. Önemli olan yeni sezona hangi pozisyonda hazırlanmam” dedi