61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Türk Dili Kurultayında yaptığı konuşmada, Arena isimlerine tepki göstermiş ve gözler spor kulüplerine çevrildi.

Bu noktada ilk açıklamada Trabzonspor’dan geldi. Ankara’da düzenlenen Trabzon Günlerinde, 61saat.com standını ziyaret eden Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bu yönde gelen soruya dikkat çekici bir yanıt verdi.

Başkan Usta, Türkiye’de çok fazla yabancı kelime kullanıldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de çok fazla yabancı kelime var. Ve kültürel anlamda bu söylemin altı dolu tabi.

Sadece Arena için değil aslında, şehre çıkıldığında insanlar, cümlelerin içinde ki kelimelere kadar, sokaklarda ki tabelalara kadar buna rastlıyoruz. Lokanta isimlerinden her yere kadar. Tabi sadece Arena’nın kaldırılması ile olacak iş değil.

Belki Arena vasıtası ile Türkiye’de farkındalık doğmasına neden olması için Cumhurbaşkanımız  bu cümleyi söylemiş olabilir. Farkındalık Arena üzerinden olacaksa operasyona Trabzon üzerinden başlayabiliriz” dedi.
 
Erdoğan konuyla ilgili ne söylemişti:  
 
Bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle adeta, biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa’daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil.
 
Kendimizin yeteri kadar önem vermediği Türkçe konusunda başkalarının hassasiyet göstermesini bekleyemeyiz. Dilimizle birlikte milli ruhumuzun da zayıfladığı gerçeğini kabul etmeli ve bu konudaki tedbirleri ona göre hep birlikte almalıyız. Dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize sahip çıkacağız.