Türkiye’de gezi olayları patladığından itibaren özellikle Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın nezlinde dik duran insanların bu olaylara karşı takındığı tavır önemli bir ölçüttür.

Ve hele, 17-25 Aralık operasyonlarında da Erdoğan’ın haklı isyanına destek verenler de Erdoğan tarafından vefalı insanlar olarak değerlendiriliyor.

Bu vefalı insanlar cephesinde Cumhurbaşkanının nezlinde, Trabzonspor başkanı İbrahim Hacosmanoglu da var.

Hacıosmanoğlu’nun gezi olaylarına katılan 4 takımın bazı taraftar gruplarını “Çalupcular” olarak ilan etmesi, özellikle çarşı gurubunu da bu mealde suçlaması ile Hacıosmanoğlu, Erdoğan’ın gözüne girdi. Desteğini aldı.

Ve en önemlisi siyasi gelişmelerdeki iddialara göre, 17- 25 Aralık operasyonlarında özellikle operasyonu yürüten bir savcının Duabi seyahatlerindeki bilgiler de Hacıosmanoglu tarafından ilgili yerlere bir yurtseverlik tavrı olarak iletildiği yönünde bilgiler var.

Tüm bunlar alt alta geldiğinde Erdoğan bu dik duruşu ile Hacıosmanoğlu’na desteğini veriyor.

Tabi burada hemen şu devreye giriyor.

Peki o zaman kupayı da versin.

İşte bu sorunun cevabı verilemiyor.

Hacıosmanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı katında aldığı bu desteği, Trabzon’da özellikle Ak Parti kanadında teyit edecek bir güç yok.

Trabzon’da ne milletvekilleri ne Ak Parti’nin ileri gelenleri ne de belediye başkanları, Erdoğan’a bunu soramıyor. Ya da sordu, cevabını aldı. Sessiz kalıyor.