İçişleri Bakanlığı, Devlet Denetleme Kurulu’ndan valilerle ilgili bakanlığa intikal eden bir soruşturma olmadığını belirterek, valilerin pasaportlarının tahdidinin söz konusu olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bir gazetede yer alan valilerin pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberlerle ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu’ndan adı geçen valilerimizle ilgili bakanlığımıza intikal eden bir soruşturma mevcut olmayıp, pasaportlarının tahdidi söz konusu değildir" denildi.

Konuyla ilgili HABER10'a konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bakanlık gerekli açıklamayı yaptı, üstüne bizim ilave edeceğimiz birşey yok. Haberler gerçek dışı. Cumhuriyet gazetesi bizimle ilgili müteaddit defalarda haber yapan bir gazete. Mahkeme kararıyla tekzip ettirdiğimiz birçok haberi olan bir gazete. Dolayısıyla bu da onlardan biri. Basın etik kurallarına da uymadan yapılan bir haber. Tamamen kişileri itibarsızlaştırmaya yönelik, maksatlı yapılmış bir haber. Yetkililerden bilgi almadan sormadan araştırmadan yapılan bir haber. Dolayısıyla haberi İçişleri Bakanlığımız yaptığı açıklamayla gerçek dışı olduğunu ortaya koydu" dedi.

YARGIYA BAŞVURULACAK

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un avukatı Erhan Dursun, müvekkilinin pasaportunun iptal edildiği iddialarını yalanlarken, yargıya başvuracaklarını belirtti.

Avukatı Erhan Dursun, Devlet Denetleme Kurulu'nun FETÖ/PDY araştırması kapsamında aralarında müvekkili Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da bulunduğu 5 valinin Bank Asya'da hesaplarının olduğu, Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptıkları, valilerin pasaportlarının iptal edildiği yönündeki iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Dursun, bu konudaki iddiaları yalanlarken şöyle dedi:

"17/25 Aralık sonrasındaki duruşu belli olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da yaptıkları ortada olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a zaman zaman yapılan medya saldırılarının sonuncusunu bugün gördük. Aslı astarı olmayan haberlerle algı oluşturmaya çalışanlara yasalar karsısında gereken cevap verilecektir.

Duruşu her zaman net olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u karalamak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İlgili tüm haber metinleri yalandır. Sayın müvekkilimin yurt dışına çıkışını engelleyecek herhangi bir husus sözkonusu değildir. Sayın valimizle ilgili sonuç alamayacakları da ortadadır. Sayın valimizi yıpratma amacıyla aslı olmayan içeriklere ilişkin içerik engellemelerine başvuracağımız gibi tazminat yoluna da başvuracağız"