Uzun bir süredir Trabzonspor'un gündeminde olan ve futbolcu ile her konuda anlaştıklarını belirten Trabzonspor yönetimi bu transferle adeta neye uğradığını şaşırdı. Daha önce Hamit Altıntop ve Gökhan Töre ile ilgilenen ancak transfere resmiyet kazandırmak için UEFA'nın şike ve teşvik soruşturması kapsamındaki kararını bekleyen Galatasaray, sürpriz bir hamle yaparak Danny'i kadrosuna kattı.

Geçen sezon devre arasında da sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarlı bir şekilde istediği Danny için Abdürrahim Albayrak Gaziantepspor yönetimi ile masaya oturmuş ancak istediği sonucu alamamıştı.

Servet Çetin ile yollarını ayıran ve savunma hattına takviye yapmak için yerli piyasaya yönelen Galatasaray, Danny için Gaziantepspor ile yaptığı pazarlıklar da bu kez sonuca ulaştı ve 4 yıllığına anlaştığı Kamerunlu oyuncuyu 3.3 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Resmi siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, geçtiğimiz sezon Gaziantepspor forması giyen Dany Achille Nounkeu ile kesin anlaşmaya varmıştır. Galatasaray Sportif A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) transferle ilgili olarak gönderdiği bildiride şu açıklamalar yer aldı: Gaziantepspor Kulübü Derneği oyuncularından Dany Achille Nouenkou Tchounkeu ile 2012-2013 sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. "