Darbe analizi yapıldı, turizm alanlarındaki güvenlik duvarı güçlendirildi

RAPORA GÖRE TEDİR ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm illere gönderdiği 16 Temmuz tarihli ‘Darbe Analizi’ raporunun ardından güvenlik güçleri, Karadeniz bölgesinde özellikle turistik yerlerde olası saldırı ve eylemlere karşı geniş çaplı önlemler almaya başladı. Darbe analizi raporunun ardından Trabzon’da Uzungöl, Sera Gölü, Sümela Manastırı, havalimanı miting alanları ve AVM’lerde güvenlik duvarı güçlendirildi.

DİKKAT PSİKOLOJİ BOZULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başarısız olan FETÖ/PDY üyelerinin suikast türü, güvenlik zafiyetinden yararlanmak isteyen DEAŞ ve PKK/KCK terör örgütlerinin ise  baskın ve pusu türü eylemler peşinde olduğunu belirten raporu Trabzon’a ulaştı. Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Işık imzalı bir genelge tüm birimlere gönderilerek, turistik bölgelerde ve halkın yoğun olduğu yerlerde duyarlı olunması istendi.

KCK SOKAKLARA ÇIKACAKTI

PKK/KCK terör örgütünün darbe girişiminden sonra gerçekleştirmek istediği plan da istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. Örgütün Türkiye karargah muhaberecisinin 16 Temmuz tarihinde örgüt üyeleriyle yaptığı telsiz görüşmesinde bütün ihtimallere hazırlıklı olunmasının istendiği, Abdullah Öcalan’ın durumunun tehlike de olabileceği ve bu nedenle halkın sokaklara çıkmasının istendiği tespit edildi.

GÜNEBAKIŞ

ENİS YILDIRIM