Türkiye Futbol Federasyonu’nun önceki gece Haliç Kongre Merkezi’nde iftar daveti verdi. Trabzonspor’dan hiç kimsenin katıldığı iftar yemeğinde Federasyon protesto edildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibi salonun girişinde iftara katılanları tek tek karşıladı ve ardından masaları dolaşarak konuklarıyla sohbet etti.
Türkiye’de yılda 90 bin maç oynanıyor
VE sanıyorum en çarpıcı konuşmayı da 4 numaralı masada yaptı.
Masada Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Halil Özer, Milliyet Gazetesi yazarı Atilla Gökçe ve müdürü Cem Şengül de vardı.
Demirören önce bir soruyla başladı sohbete:
- Türkiye’de yılda kaç maç yapılıyor biliyor musunuz?
Önce “3 bin” yanıtı verildi, sonra “7 bin.” Demirören ikisine de “Hayır” dedi.
Atilla Gökçe, “80 bin” cevabını verince, “Daha da çok” dedi ve ekledi:
- Hepimiz olumsuzun üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu ülkede çok güzel şeyler de oluyor. Tam 90 bin maç organize ediyoruz yılda. Türkiye Futbol Federasyonu 90 bin maç idare ediyor. Ama maalesef topu topu 10 maçtaki hataları görüp, konuşuyoruz. Türkiye artık bu refleksini değiştirmeli.”

SADRİ BEY TOPLANTILARA KATILSIN
Demirören ile sohbete Beşiktaş Yöneticisi Ahmet Çebi de katıldı. Demirören, Çebi’ye birlik toplantısına katılmayan Trabzon’u sordu.
- Ahmet Bey... Futbola küsülür mü, Neden gelmiyorlar?
- Bir karar aldık. Faruk Özak başta olmak üzere Trabzon’un ileri gelenleri Şener ile görüşecekler. Mutedil olmalarını isteyecekler. Kulüpler arasındaki kavganın kimseye yararı yok. Demirören öneriyi desteklediğini söyledi:
- Futbola küsülür mü? Sadri Bey gelsin toplantılara katılsın.
Sonra da espriyi patlattı:
- Sürüden ayrılanı kurt kapar...

ENGİN’E VERİLEN CEZA AZ BİLE
Konu daha sonra Futbol Federasyonu’nun duruşuna, Cüneyt Çakır’a ve Engin Baytar’a verilen 11 maçlık cezaya geldi.
Medyanın hep olumsuzu sayfalara taşıdığını söyleyen Demirören, “Çakır gibi değerlere ve onların başarılarına sahip çıkılması” gerektiğini söyledi.
Sonra da masadakilere G.Saray’ın cezaya itiraz edip etmeyeceğini sordu.
İtiraz haberini alınca da ekledi:
- Yöneticiyken bunları düşünmeniz normal.
Ve sonra da görüşünü dile getirdi:
- Cezayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu verdi. 11 maçlık ceza bana sorarsanız az bile. Ama Galatasaray da tabii ki hakkını koruyacak. Ben iki tarafta da görev yaptım. Galatasaray’ı anlıyorum.

TFF PRİMLERİ ARTTIRDI
TFF, 2011-12 sezonunda Süper Lig’deki galibiyet ve beraberlik primlerini artırdı. Kulüplere galibiyette ödenecek prim 890 bin TL’ye, beraberlikte 440 bin TL’ye çıkarıldı. Geçen yıl galibiyette kulüplere 750 bin, beraberlikte ise 375 bin TL ödeniyordu.