O 90 dakikayı yöneten Deniz Ateş Bitnel, Trabzonspor Yönetimi tarafından çok sert eleştirilmiş, MHK da hakeminin klasmanını düşürmüştü. Genç hakemin dün ‘Son Kale Trabzon’ isimli grubun bir üyesine verdiği iddia edilen röportaj gündeme bomba gibi düştü. Röportajı gerçekleştiren Asım Turan özetle, Bitnel’in kendisine şu ifadeleri kullandığını belirtti:

‘Büyük oyun oynandı’

“O maçta görev aldığım yardımcılarla daha önce hiç beraber çalışmadım. Yardımcılarım sebepsiz yere maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi. Maç boyunca verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Bu maç ve diğer yönettiğim maçlarla ilgili hiçbir zaman bir kurum veya kişilerden talimat almadım ancak bu maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor’a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar

Bu zamana kadar beklememin sebebi; Merkez Hakem Komitesi Başkanı, 1 yıldır benimle birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini söylüyor ancak her defasında beni oyalıyordu. TFF bana hiçbir şekilde sahip çıkmadı... Son dayanağım benimle birlikte mağdur olmuş olan Trabzonspor gibi büyük bir camiadır.”

‘Sadece sohbet ettik’

Deniz Ateş Bitnel ise Fanatik Gazetesi'nde yayınlanan röportajı tamamen yalanlayarak çark ett.

İşte Bitnel’in sözleri: “Hakkımdaki yazıyı yazan kişiyle herhangi bir bağım yok. Antrenman yaparken kendisiyle tanışmıştık. Trabzonspor taraftar grubundanmış. Kendisine bir röportaj vermedim, sadece sohbet ettik. Sonuçta ben bir açıklama yapsam, bunu bu şekilde yapmam. Çıkar basın toplantısı düzenlerim. Ayrıca biz Merkez Hakem Kurulu’na bağlıyız. Onların izni olmadan bir şey yapamayız. TFF’nin bana sahip çıkmadığı konusu kesinlikle doğru değildir. Sadece yazıda bahsi geçen aile mağduriyetim doğrudur. Bu konuda sıkıntılarım var.”

BİTNEL FANATİK'İ YALANLADI

Öte yandan itiraflarda bulunduğu SOn Kale Trabzon'un editörü Asım Turan ise Fanatik'e Bitnel'in açıklama yapmadığını iddia ederek, 'Akşam saatlerinde Fanatik gazetesinde çıkan Deniz Ateş BİTNEL’in Son Kale TRABZON’a verdiği röportajın asılsız olduğu yönündeki haber sonucu, Asım Turan’ın Deniz Ateş Bitnel ile yapmış olduğu görüşmede Fanatik gazetesine hiçbir şekilde demeç veya röportaj vermediğini ve çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi' ifadelerini kullandı