Son Kale Trabzon'dan Asım Turan olaylı Trabzonspor Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel ile görüştü.

Yayınlanan görüşmeyi facebook sayfasından paylaşan Turan şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle Deniz Ateş Bitnel, Yeni Sahra Stadında oynanan amatör bir karşılaşmada hakem olarak görevlendirilmiş ve Son Kale Trabzon Yönetici Ekibi olarak küçük ama ses getiren bir protestoda bulunmuştuk. Bu Protesto sonucu görüntülerden yola çıkarak Deniz Ateş Bitnel, birkaç bağlantı kurmaya çalışarak ekibimizden Asım Turan'a ulaşmış ve birkaç kez görüşme talep etmiştir. Araya hatırı sayılır birkaç kişi girince sonun da görüşme talebi ekibimiz tarafından yapılan toplantı sonucu kabul edildi ve Asım Turan bugün bu görüşmeyi gerçekleştirdi.

Şimdi haklı olarak Deniz Ateş BİTNEL bu zamana kadar neredeydi, neden bir basın toplantısı düzenlemedi, neden bu kadar bekledi gibi sorular var ve biz bu soruların hepsine cevaplar aldık ve bu cevapların takdirini siz büyük değerli taraftarlarımıza bırakıyoruz. Söylediklerine hiçbir şekilde yorum katılmamıştır tamamen kendi sözleridir.

TRABZONSPOR'A OYUN OYNANDI, YAN HAKEMLER TALİMAT ALTI

Deniz Ateş BİTNEL’in görüşme boyunca devamlı olarak tekrarladığı cümle; ben Galatasaray-Trabzonspor maçında birlikte görev aldığım yardımcıların hiç biriyle daha önce çalışmadım ve benim yardımcılarım sebepsiz yere bu maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi. Maç boyunca verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Bu maç ve diğer yönettiğim maçlarla ilgili hiçbir zaman bir kurum veya kişilerden talimat almadım ancak bu maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor'a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar



TFF SAHİP ÇIKMADI

 Bu zamana kadar beklememin sebebi; merkez hakem komitesi başkanı 1 yıldır benimle birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini söylüyor ancak her defasında da beni oyalıyordu. TFF bana hiçbir şekilde sahip çıkmadı, hiçbir şekilde çağrılarıma aramalarıma cevap alamadım. Taa ki; eşim yaşanan olaylar sonucu genel müdür olarak çalıştığı bankadan benim yüzümden çıkarılıp, 6 yaşında ki çocuğum psikolojik tedaviye başlayana kadar. Bu kadar şey üst üste gelince ve her şekilde benden habersiz gelişen bu oyunlar sonucu mağdur olan ben olunca dayanamayıp konuşma kararı aldım. Basın toplantısı düzenleme gibi bir şansım yok daha doğrusu bana bu şansı verecek cesaret kimsede yok!

SON DAYANAĞIM TRABZONSPOR

Son dayanağım benimle birlikte mağdur olmuş olan Trabzonspor gibi büyük bir camiadır. Bu camianın ve Trabzon halkının doğruyu göreceğine adım gibi eminim.


Deniz Ateş BİTNEL’in söyledikleri bununla sınırlı değil, hepsini bu platformda paylaşamıyoruz ancak yeri yerinden oynatacak bazı açıklamaları var ki gerekli yerlere bu konular hakkında başvurular gerçekleştirilecektir. Belki de yakın zaman da başka bir platformda bunları siz değerli taraftarımızla paylaşacağız. Şu anda bu açıklamaları kaldıramayacak birçok insanın olduğuna eminiz. Ancak Türk futbolunun katillerinin sonu yaklaşıyor bundan emin olabilirsiniz.

Bu konu çok hassas ve ince olduğu için bu açıklamalar doğrudur ya da yanlıştır şeklinde yorumlama cüretinde bulunmuyoruz sadece söylediklerini sizinle paylaşıyoruz, bu cevapların takdirini TRABZONSPOR'umuza ve temiz TÜRK Futboluna gönül vermiş değerli futbolseverlere bırakıyoruz.
Saygılarımızla….'