Trabzonspor ile Galatasaray arasında dün akşam oynanan ve bordo-mavililerin 1-0 üstünlüğü ile biten karşılaşma da N’doye’nin attığı gole maç esnasında ofsayt diyen Deniz Çoban’dan dikkat çeken yorum. N’doye’nin golünün ofsayt çıkmamasının ardından yaptığı hatanın üzün süre farkına varamayan hatta Lig TV’nin pierosunu eleştiren, çizgilerin paralelliğine takan Deniz Çoban nihayet hatasını kabul etti.

Bu konuda sosyal medya hesabından kendisine yapılan yorumlara cevap dahi veremeyen hatta pieroda çizilen çizginin açısını bile sorgulayan Çoban’a bu sırada taraftarlar geometri  ile olayı açıklarken, eski hakem Fanatik Gazetesinde ki köşe yazısında hatasını kabul etti.  Ancak yine de farklı noktalara takması ise bir hayli dikkat çekici...

İşte Çoban’ın pieoruyu gördükten sonra ki yorumu: Maçın ilk yarısı Trabzonspor’un attığı tek golle tamamlandı. Atılan o golde ofsayt tartışmaları yaşandı. Bero topla son oynadığı anda golü atan N’Doye ofsayt gibi görünüyordu. Bu yazıyı maç oynanırken kaleme aldığımdan, yayıncı kuruluşun ‘meşhur piero’su!’ ne sonuç çıkartacak habersizim. Çıkartacağı sonucun doğruluğuna tam olarak itimat etmemekle birlikte; yaklaşık 5-6 cm. ofsayt ya da değil çıkacağını düşünüyorum. Nitekim 7 cm. ofsayt değil çıktı.

Dolayısıyla direkt olarak ofsayt demek yanlış olur ve yardımcı hakemi eleştiremem. Burada asıl eleştireceğim nokta; yardımcı hakem Hakan Yemişken’in yerinde olmaması ve hizayı kaybetmesiydi. Yanlış açıdan bakarak verdiği karar da, ezbere verilmiş bir karar oldu. Maçın en ilginç anı 35. dakikada yaşandı. Tolga ile N ’Doye’un mücadelesinde, Tolga topu vücuduyla zemin arasına sıkıştırdı. Aydınus düdük çalarak maçı durdurdu. Normal şartlarda Trabzonspor’un oyuna ‘endirek serbest vuruşla’ başlaması gerekirken, oyuna ‘hakem atışı’ ile başlandı.

Hakem basketbol oyunundaki ‘paylaşılamayan top’ kuralıyla karıştırmış olmalı(!) diye düşündüm. Oyunun başlamasıyla ilgili yapılmış olan bu hata net bir ‘kural hatası’ ancak oyunun gidişatını değiştiren bir hata olmadığı için maçın tekrarını gerektirecek bir durumun olmadığını da belirtmeliyim. Ayrıca maçın 11. dakikasında Bruma’nın, 42. dakikasında Podolski’nin penaltı beklediği pozisyonlarda hakemin devam kararları doğruydu. 63. dakikada Bruma’ya göstermediği sarı kartla birlikte birkaç sarı kart hatasının da olduğunu düşünüyorum.