Sorun takım olmakla takım olmamak arasında. Napoli takımı ne kadar uyum içerisindeyse Trabzonspor da o kadar uyumsuz. Trabzonspor'un oyuncu yapılarını göz önüne getirdiğimizde dünkü görüntüsünden ilerleyen zamanlarda daha farklı görüntülerin ortaya çıkacağını umut etmek o kadar zor ki. Dün sonucun 1'de kalmasında en büyük faktör kaleci Hakan Arıkan. Net gol pozisyonlarını başarıyla önleyerek ilk maçtaki skora benzer bir sonucun tekrar ortaya çıkmasını engelleyen isim oldu. Napoli oyunda doğal olarak üstün olan ve topa daha fazla sahip olan taraftı. Özellikle orta alandan Trabzonspor'un savunmasının arkasına atılan uzun toplarla gol pozisyonları ürettiler.
Trabzonspor ne savunmada ne de hücumda hiçbir varlık gösteremedi. Savunma özellikle orta alandan atılan tüm uzun toplarda yerleşme hatası yaptı. Bu yüzden Napoli her iki kenardan da rahatlıkla Trabzonspor kalesi için tehlikeli oldu. Hücumda ise o kadar yetersizler ki rakibi duran toplar dışında rahatsız bile edemediler.

Oscar Cardozo Trabzonspor'un şu anki görüntüsünde son derece lüks. Çünkü Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul ettiği zaman önde Cardozo varsa hızlı hücum girişimlerinde bulunma şansınız doğaldır ki yok. Bir de hücumda Cardozo'ya gereksiz uzun toplar atıldı fakat orta alandan hiçbir destek yok ve rakip tarafından rahatlıkla önlendi. Kenarda rakibi rahatsız edecek ve adam eksiltecek oyuncu bulunmadığı için de Napoli gibi üst düzey bir takıma karşı da doğaldır ki hiçbir üretkenliğiniz olamaz.

Dün bir kez daha görüldü ki transferde çok büyük mali harcama yapılmasına rağmen ortaya çıkan görüntü içler acısı. Bunda da her zaman belirttiğim gibi önemli olan takım planlamasının akılcı ve gerçekçi yapılmasıdır.
Sonuçta önce Türkiye Kupası'na sonra Avrupa Ligi'ne veda ve Süper Lig'de şampiyonluk yarışının dışında kalma. Sözün bittiği yer.

En yüksek not 7
De Guzman

En düşük not 3
Cardozo