FutbolArena'nın haberine göre : Digitürk, Haziran sonunda kulüplere ödemesi gereken parayı kulüplere ödeyemedi. Bu yüzden birçok kulübün lisans ve transfer işlemleri durma noktasına geldi. 
 
Kulüpler yeni sezonun ilk taksiti olan yayın hakları parasını alamadılar. TFF geçtiğimiz sezon yaşanan benzer krizdeki çözümü de kulüplere sunmayanınca adeta kriz patlak verdi.  TFF, geçen yıllarda Digitürk’ün parayı geciktirmesi nedeniyle ödemeyi kendisi yapıp, yayıncı kuruluştan gelen parayı kasasına koyuyordu. TFF bu kez bu ödemeyi kulüplere yapamadı.

Yaşanan ödeme krizi nedeniyle kulüplerin bir çoğu lisans alamadı. TFF, lisans süresini uzatmak durumunda kaldı. Kulüplerin kasasında para olmadığı için transfer işlemleri aksadı. Para sıkıntısı olan kulüpler,  transfer için peşinat ödeyemedikleri için zor durumda. 

Digitürk’ün kulüplere Ağustos’un ilk haftasının son gününde parayı ödeme sözü verdi. Kulüpler, gecikme nedeniye gerek lisans gerekse transfer sıkıntısı yaşayınca Kulüpler Birliği’nin gündemine 19 Ağustos’ta başlaması gereken ligin 1 ya da 2 hafta ertelenmesi gündeme geldi. Kulüpler Birliği henüz bu teklifini TFF’ye sunmadı. TFF yetkilileri de ligin geç başlaması konusunda kendilerine henüz bir talep gelmediğini bildirdiler.