61SAAT SPOR SERVİSİ

8.madddede özetle Trabzonspor'un tüm haklarının satışına izin verilmesi ifade ediliyordu. Ancak Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta karar değiştirerek 8.maddede revizsyona gidildi. Yeni düzenlemeye göre 8.maddede Trabzonspor'un İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan arazinin satışı ve Akyazı Stadı'nın satış ve transfer haklarının verilmesi şeklinde düzenlendi.

Ancak kurulda oylama sırasında delegelerin 8.maddenin içeriği hakkında tereddüt etmesine üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen açıklamalarda bulundu.

Sürmen şu açıklamalara yer verdi;
''Az önce konuşuldu. Yönetim de hatayı anladı. Açıkladı. Düzeltti. 8. Madde farklı cümleler içeriyor dedim. Ama e tamam konuşuluyor tartışılıyor doğruya geliniyor. Sizi anlıyorum. Belki divan da başkanda oylama yapması sırasında tam açıklayamadığı için sonucu ilan etmediği tereddüt yaşadınız. Acaba değişiklik, yönetimin değişiklik önergesi kabul edildi mi edilmedi mi? Kabul edildi zaten. Ben kabul ettim söyledi. Bu önerge bile hatalı. Akyazı ile ilgili bizim bir şeyimiz yok. Bizim Akyazı diye bir şeyimiz yok. TOKİ’nin…  Burada Kartal sorunu var. Evet Kartal’ı da bu tablo gibi açıklasaydık. Galatasaray Florya’yı verdi. Böyle tablolarla çıktılar Genel kurulun karşısına. Öyle yapmak lazım. Doğrusu bu ama bizim Kartal diye bir sıkıntımız var. Çözümlenmesi lazım. Önce ki başkanımız da bu konuda bir çok çalışma yaptı. Ondan önce de Sadri bey yaptı. Orası bir kangren… bu noktada bir güvensizlik mi var? Kulübün bütçesini görüyorsunuz. Bu bütçe önemli bütçe. Teslim ediyoruz seçiyoruz. Şimdi Kartal tesisini teslim etmeyecek miyiz? Başkanın istediği yetki açık o konuda takdir sizin. Şunu tartışmayın değişiklik yapılmış. 2 madde birlikte oylansın mı oylanmasın mı? Akyazı ile ilgili maddenin önemi de yok. O madde de olsa birlikte de oylasınız fark etmeyecek. Akyazı TOKİ’nin. Burada bence siz Kartal ile ilgili düşünün. Kararınızı açıklayın. Ama lütfen böyle bağırarak çağırarak güvensizlik duygusu ile değil Trabzonspor’a yakışır şekilde hareket etmek zorundayız.  Kartal ile ilgili bir olumsuz gelişme olursa Denetleme Kurulunun Olağanüstü Kongre isteme hakkı var'' dedi.