Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 1 hafta kala sahasında Kırklarelispor'u 3-1 mağlup eden ve Bandırmaspor'un evinde puan kaybetmesiye Göztepe, PTT 1. Lig'e çıkmayı başardı. Maça konuk ekip hızlı başladı. 5. dakika Göksel'in şutunda top üst direkte patladı. 6'ta Emre'nin sağdan ortasında Timur'un ön direkte çektiği şutta top az farkla auta gitti. 15'te Timur'un sağdan ortasında Ümit'in röveşatasından sonuç gelmedi. 31'de Mehmet Erdem'in ön direğe kullandığı kornerde Müslüm'ün ters kafa vuruşunda top Kırklarelispor ağlarına gitti: 1-0. 35'te Göksel'in soldan ortasında Enis ceza alanı içinde topla buluştu. Enis'in şutunda top direkten döndü. 51'de Emre'in pasında Umut ceza sahası içinde yarım volesinde top yan ağlarda kaldı. 55'te Ümit'in altıpastan yaptığı vuruşta top ağlara gitti. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 60'ta Mehmet Erdem'in yaklaşık 25 metreden kullandığı frikikte top kaleci Alişan'ın sağından ağlara gitti: 2-0. 70'te Umut'un pasında Emre'nin aşırtma şutundan sonuç gelmedi. 74'te Enes'in uzaktan şutunda kaleciden dönen topu Volkan ağlara gönderdi: 2-1. 77'de Emrah'ın düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıyı Timur gole çevirdi: 3-1. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Göztepe'nin Bandırmaspor'un da evinde yenilmesinin ardından PTT 1. Lig'e çıkmayı garantiledi.

Atatürk'te tarihi gün
66 bin kişilik İzmir Atatürk Stadı dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Göztepe'nin İzmir'deki son maçında takımlarına müthiş bir destek veren taraftarlar unutulmaz bir gün yaşadı. Sabah erken saatlerinden itibaren kentin dört bir yanından stada giden taraftarlar oldukça ilginç görüntüler oluşturdu. Sadece İzmir'den değil, Ege'nin ve yurdun çeşitli yerlerinden hatta Avrupa'dan da maça gelen taraftarlar oldu. Karşılaşmayı 31 bin 460'ı biletli olmak üzere yaklaşık 40 bin taraftar izledi. Taraftarlar gişelere 150 bin 460 lira hasılat bıraktı. Kale arkası tribünün de uzun bir aradan sonra ilk kez dünkü maçta açıldı. 

Rıza Kocaoğlu coşturdu
Göztepe'nin dünkü karşılaşması spor, sanat ve siyaset dünyasını da bir araya getirdi. Göztepe'nin eski amigosu İsmail Kocaoğlu'nun oğlu sanatçı Rıza Kocaoğlu da dün Göz-Göz'ün şampiyonluk coşkusunu yaşamak için Atatürk Stadı'na geldi. Protokol tribününde maçı takip eden Kocaoğlu, büyük bir sevgi seliyle karşılaşırken maç öncesi protokol tribünde amigoluk yapıp onbinlerce taraftarı coşturdu. Kocaoğlu maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya inerek futbolcuların sevinç gösterilerine de ortak oldu. Maçı İzmir Valisi Mustafa Toprak, milletvekilleri Celalettin Güvenç, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Oktay Vural ve bazı ilçe belediye başkanları da izledi.

Gözler Bandırma'daydı
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime bir hafta kala en yakın rakibi Bandırma'ya 5 puan fark atarek şampiyon olan Göztepe'nin gözü Atatürk Stadı'nda, kulağı ise takipçisi Bandırmaspor'un Hatayspor ile oynadığı maçtaydı. Rakibin iki şutunun direkten döndüğü stresli maçta 3 gol atan Göztepe rahatlarken, Bandırma'dan gelen haber tribünleri ayağa kaldırdı. Hatayspor'un 90+1'de attığı golle şampiyonluğunu garantileyen Göztepeliler tribünleri bayram yerine çevirdi. Sarı-kırmızılı oyuncular, taktik tahtasına da "Şampiyonluk sarmış 4-1 yanımızı, Ban Ban cikiciki Ban Ban" yazarak şampiyonluk yarışı verdikleri Bandırmaspor'a göndermede bulundu.

Metin Diyadin'den rotasyon
Göztepe'de Kırklareli maçında teknik direktör Metin Diyadin, kadroda rotasyona gitti. Sarı-kırmızılı ekipte Cemil ve Erkan kart cezaları nedeniyle dünkü maçta forma giyemedi. Teknik direktör Metin Diyadin, savunmanın ortasında cezalı olan bu ikilinin yerine Sabutay ve Burak'a şans verdi. Sabutay ve Burak, 5 hafta sonra formayı giydi. Ayrıca Diyadin, ileri uçta da rotasyona gitti. Son haftalarda form grafiği düşen golcü oyuncu Emrah Metoğlu'nu ilk kez yedek kulübesine çeken Diyadin, ileri uçta uzun bir aradan sonra çitf forvetle sahaya çıktı. Diyadin, ikinci yarıda Timur'u ilk kez ilk onbirde sahaya sürürken Ümit'i de forvet hattında değerlendirdi. Gümüşhane maçı öncesi idmanda kavga eden Halil ve İsa kadroya girdi ancak ikili yedek soyundu. 
Kaynak: Yeni Asır