Sezon başında Dinamo Moskova Kulübü’nden transfer edilen Douglas, yaptığı açıklamada Trabzon’da futbol için harika bir ortam bulduğunu belirtirken şunları söyledi:
“Antrenman sahalarımız ve tesislerimiz bir oyuncunun başarılı olması adına çok güzel. Kulübün yapısıyla ilgili herhangi bir problem görmedim. Fanatik ve fantastik bir şehir. Ayrıca insanların ilgisi beni mest etti. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman buraya gelmekle iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.” Türkiye Ligi’ni ve Türk futbolunu da değerlendiren Douglas, şöyle devam etti: “Türkiye’de çok fazla kontratağa çıkılarak futbol oynanıyor. Rakip takım beklenip, kapılan toplarla hızlı bir şekilde kontratağa çıkılıyor. Sanırım Türk futbolunun genel kimliği bu yönde gelişmiş.” 

‘Telafi edeceğiz’

Lige iyi başladıklarını ancak sonra kötü sonuçlar aldıklarını vurgulayan Hollandalı stoper, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle taraftarımıza bir özür borcumuz var. Biz sadece onlara iyi futbol izleterek ve iyi sonuçlar alarak kendimizi affettirebileceğimizi biliyoruz. Bizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmesinler. Onlara hak ettikleri sevinçleri yaşatmak için terimizi akıtmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’un yeri her zaman zirvedir.”