Trabzonspor'un efsane isimleri, dönemin ve günümüzün önemli futbol adamlarıyla "Efsane, Avni Aker'e Veda" belgeselinin galası, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galaya Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş başta olmak üzere spor camiasının önemli isimleri ile futbolcular katıldı. O yılların yaşayan efsanevi futbolcuları tek tek sahneye davet edildi ve her birine çiçek takdim edildi. Başkan İmamoğlu'nun öncülüğünde, Trabzonspor Kulübü'nün de katkılarıyla yönetmen Cengiz Özkarabekir tarafından hazırlanan filmin ilk galası 27 Ocak Trabzon'da yapılmıştı.

"Amaç Dostluğu, Kardeşliği Hatırlatmak"

40 kişilik teknik bir ekip tarafından çekimleri 6 ayda tamamlanan "Efsane, Avni Aker'e Veda" Belgeseli 88 dakika sürdü. Çekimleri, Trabzon ve İstanbul dahil Anadolu'nun farklı köşelerinde yapılan filmde, 1970'li yılların efsane futbolcularının yanı sıra yine efsane kadronun o yıllardaki başkanları, teknik direktörleri ve emektarları da yerlerini aldı. Başkan İmamoğlu, çalışmanın amacının futbolun tüm paydaşları arasındaki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığı hatırlamak olduğunu söyledi.

"Trabzonspor'un efsaneleri, kahramanları için buradayız"

İmamoğlu, "Trabzonspor'un efsaneleri, kahramanları için buradayız. Trabzonspor taraftarı olmayan konuklarımızın dahi göğsünü kabartan sporcularımızla gurur duyuyoruz. Başkanından emekçi malzemecisine kadar her şeyin anlatıldığı bir film izleyeceğiz. Trabzonspor'un herkesin ikinci takımı olduğu dönemi, her an hissetmek istiyorum. Centilmen bir spor anlayışının Türkiye'ye hakim olması mühim. Trabzonspor'a katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir spor kulübümüz var."şeklinde konuştu. İmamoğlu, ayrıca "Bize bu ortamı sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a da teşekkür ediyorum." dedi.

"Efsanelerimizin değerini bilmeliyiz"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, onurlu ve derin bir anlamı olan bir gecede buluştuklarını belirterek, "Trabzonspor, Trabzonlular için her şey. Efsanelerimizin değerini bilmeliyiz. Bizlere Trabzonspor'un o başarılarını tarihine yeniden kazımak düşüyor." dedi. Kulüp Başkanı Usta, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Teşekkür Plaketi takdim etti. Belgeselin yapımcısı ve yönetmeni olan Cengiz Özkarabekir ise "Çalışmanın gelecek kuşaklara kalacak güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum."dedi.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak planlanan filmin DVD satışının ise TS Club mağazalarında yapılması ve gelirinin de Trabzon Profesyonel Futbolcular Derneği'ne bırakılması amaçlanıyor.