'Yüzde 40'a yakın bir indirim planlanıyormuş benimle ilgili. Milli takım kampı sonrasında ilk işim oturup bunları konuşmak, karar vermek olacak. Mukavelem maç başı ağırlıklıydı, çok maç oynadım ama görüyorum ki, bu durum neredeyse kabahat sayılacak!'


Trabzonspor'da geçirdiği oldukça formda sezonların ardından milli takıma yükselen ve Türkiye'nin en başarılı stoperlerinden biri olan Egemen Korkmaz, yeni sezon öncesinde Beşiktaş'ta belirsizlik yaşayan isimlerin başında geliyor.


Yıllık garanti alacağı 1 milyon 100 bin Euro olan deneyimli futbolcu yönetimin yapmayı planladığı indirimler ve hakkındaki diğer söylentilerle ilgili suskunluğunu bozdu. "Bazı konulara artık açıklık getirmek gerekiyor" ifadesini kullanan Siyah-Beyazlı oyuncu, "Görüyorum ki, yüzde 40 dolaylarında bir indirim planlanıyor. Bir de tuhaf şekilde kamuoyu oluşturuluyor. Bunun sebeplerini, neden istendiğini yüzyüze konuşmak lazım. Standart alacağıma ek olarak sözleşmeme maç başı ücreti yazılmıştı. Ve ben de hem Beşiktaş'ın hem de sezonun en çok oynayan futbolcularından biri oldum. Bazıları bu durumu neredeyse bir kabahat gibi yönlendiriyor, anlatıyor. Benim yaptıklarım ortada. Saha dışında bu tip şeyleri konuşmayı gerçekten hiç sevmiyorum ama kendimi de anlatmam gerekiyor artık. Milli takım ortamında bazı şeylere uzağım ama dönüşte ilk işim yöneticilerimizle masaya oturmak olacak. Burada daha samimi bir ortamda her her şeyi yüz yüze konuşup her iki taraf için de en iyi kararı vermek zorundayız" dedi ve Haziran'ın başında yapılacak olan kritik zirveyi işaret etti.  

'İspatlasınlar, bırakırım'

Egemen Korkmaz, "Trabzon'u aradı, dönmek istediğini söyledi" şeklindeki haberlere de isyan etti: Hodri meydan; telefon kayıtlarım araştırılsın. Böyle ilişkilere gireceğime futbolu bırakırım.

 

FANATİK'e konuşan Egemen Korkmaz, hakkında çıkan, "Trabzonsporlu yöneticileri aradı ve dönmek istediğini iletti" haberlerine de sert tepki gösterdi. Bu tip haberlere artık 'maksatlı' gözüyle baktığını belirten A Milli futbolcu şunları söyledi: İnsanlar bu tip haberleri kimle, ne zaman, nerede konuşup yapıyor anlamak mümkün değil. Bizleri kamuoyunun, taraftarların ortasına rahatlıkla atabiliyorlar. O zaman ben de hodri meydan diyorum... Telefon kayıtlarımın araştırılmasına izin veriyorum. Ne zaman hangi Trabzonlu yöneticiyle konuşmuşum. İspatlasınlar bunu iddia sahipleri. Bu işler bu kadar kolay olmamalı. Çok net söylüyorum; kimseyi aramadım. Üstelik ne bu süreçte ne de daha önce. Kariyerim boyunca hep beni isteyen hocalarla çalıştım. Hep istendiğim kulüplere gittim. Trabzon'a da böyle oldu, Beşiktaş'a da. Bundan sonra olacaksa yine bu şekilde olacak. Ben sahada emeklerimle kendimi bir yerlere getirdim. Yöneticileri araya koyup kendime kulüp bulacağıma futbolu bırakırım daha iyi.