Bordo-mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener, zorlu deplasmanda 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Geç yapılan transferler, üst üste yaşanan sakatlıklar ve ilk haftalarında alınan istikrarsız sonuçlarla sezona sıkıntılı bir şekilde giren Trabzonspor, yavaş yavaş kendini bulmaya başladı.

Avrupa’daki Videoton kazası ve ligde Gaziantep ile Karabük deplasmanlarında kaybedilen 5 puanla sarsılan bordo-mavililer, 4. haftada Sivasspor karşısında zor da olsa alınan 3 puanla bir nebze olsun rahatlamıştı. O galibiyetin moraliyle Fenerbahçe deplasmanına giden Karadeniz ekibi, önemli eksiklerine rağmen güçlü rakibi karşısında ortaya koyduğu mücadele ile ilerisi için umut verdi. Özellikle müsabakanın ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla galibiyete daha yakın görünen Trabzonspor’da herkes, Olcan ve Henrique’nin değerlendiremediği pozisyonlara ve kaçan 2 puana yanıyor. Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, zorlu müsabakada 2 puan kaybeden tarafın kendileri olduğunu dile getirdi. Takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini, gol pozisyonları da bulduklarını ifade eden Yener, “Fenerbahçe karşısında galibiyeti kaçıran taraf olduk. Futbolcu arkadaşlarımız Trabzonpor’a yakışan bir mücadele sergilediler. Bu mücadelenin neticesinde 3 puan alsak çok iyi olacaktı ama olmadı. Oyuncularımızı gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum.” dedi.

Sivasspor maçından önce yaptığı açıklamada o maçla birlikte çıkışa geçeceklerini söylediğini hatırlatan Yener, şöyle konuştu: “Bizim teknik heyete ve takımımızın kalitesine güvenimiz tamdı. Sivas maçında alınan galibiyet ve Fenerbahçe karşısında ortaya konulan futbol bu güvenimizde haklı olduğumuzu gösterdi. Trabzonspor bundan sonra daha başarılı olacaktır ve bu performansı da giderek yükselecektir.” Ligde şu ana kadar 5 maçta kalelerinde 2 gol gördüklerine değinen Yener, bunun da iyi bir takıma sahip olduklarının göstergesi olduğunu bildirdi. Genel Sekreter Yener, golcü futbolcu Janko’nun takıma katılmasıyla da gol yollarındaki sorunu aşacaklarına inandığını belirtti.

Olcan Adın’ın Fenerbahçe maçında kaçırdığı pozisyonlar nedeniyle eleştirilmesini de doğru bulmadığına vurgu yapan Yener, “Olcan çok kaliteli ve başarılı bur futbolcu. Bu kadar çok pozisyona girmesi de onun kalitesini gösteriyor. Bundan sonraki maçlarda gollerini de atacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.