Onlar, şampiyon takımın antrenörleri. Ancak diğerleri gibi önde değil de hep arka planda oldular. Guetemala’da düzenlenen Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda,birinciolarak büyük bir gurur yaşatan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin belki de kazanılan şampiyonluktaki en büyük payı şüphesiz hocalarına ait. 
Bu dev kadronun tamamı Trabzonspor’da top koştururken, kimileri U17, kimileri ise U19’da forma giyiyor. U17 takımının antrenörü Ali Kemal Yılmaz ve U19 takımının antrenörü Aşkın Dilli, başarılarından çok emeklerine saygı gösterilmesi gerektiği görüşünde birleştiler…
GERÇEK BİR AİLE GİBİYİZ
Bu başarının dışında kaldıklarını ancak kendilerine sadece ‘saygı’ gösterilmesi gerektiğini belirten U19 takım antrenörü Aşkın Dilli, “Biz onlarla gerçek bir aile gibiyiz. Onların yüzündeki mutluluk aynı şekilde bize geçer. Herkes işin şov tarafındaydı. Kimse bu çocukları nasıl daha ileriye götürebiliriz, nasıl kazandırırız düşüncesine girmedi. Tüm herkes havaalanına onları karşılamaya gitti. Şimdi neredeler peki? Anlık bir gösteri içine girdiler sadece. Oyuncular yine bize geldiler. Yine bizimle çalışıyorlar.Biz onları evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Bir gün değil her gün yanlarındayız” diye konuştu.
İŞİMİZE SAYGI DUYULMALI
Trabzon’a karakterli ve iyi futbol oynayan oyuncu yetiştirmek istediklerini ifade eden Trabzonspor U19 takımının antrenörü Aşkın Dilli, “Biz bu işi benimsedik. Trabzonspor’a kaç tane üst düzey futbolcu kazandırabiliriz düşüncesindeyiz. Bunun için çaba veriyoruz. Eğer bu çocuklardan birini ileride bir yerlere getirmek istiyoruz.Bizim için bütün mutluluk budur.Oyuncuların elde ettiği başarıdan dolayı bir kez bile teşekkür edilmedi. Edilsin diye de uğraşmıyoruz. Bu çocuklar yeter ki başarılı olsunlar. Biz bundan çok büyük mutluluk duyarız. Fakat sadece saygı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
BİRÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR
Şampiyon olan takımdan 9 oyuncunun,Trabzonspor’un U17 kadrosunda olduğunu ifade eden U17 takım Antrenörü Ali Kemal Yılmaz, “Oyuncuların tamamı Trabzonspor’un alt yapısında bulunuyor. 1 oyuncu hariç diğer tüm oyuncular 11 yıldır Trabzonspor’da oynuyorlar. Bu başarı aslında Trabzonspor’un başarısıdır. Bizim de 2 yıllık emeğimiz var ama 11 yıldan beri birçok hocanın katkısı var. Önemli olan bu oyuncuların ileride değerlendirilip değerlendirilememesidir. Eğer onları geleceğe taşıyabilirsek, herkes kaliteli ve karakterli oyuncu seyredecek. Bizimde asıl amacımız budur” dedi.

ŞOV YAPMAK GİBİ AMACIMIZ YOK
Bu işin arka planında durmaktan da gurur duyduklarınısöyleyen Ali Kemal Yılmaz, “Çünkü biz sanatkârız. Küçük veya büyük törpülerle, yeteneği var olan oyuncuları şekillendiriyoruz. Şov yapmak gibi bir amacımız yok. Oyuncuların öne çıkması bizim eserimiz. Onlar ne kadar öne çıkarsa bizim de o zaman antrenörlüğümüzün iyi olup olmadığı anlaşılır. Ama özellikle söylüyorum ki bunda tüm Trabzonspor’un emeği bulunuyor. Bu başarıda eğer isim zikredersek, ben yaptım sen yaptın diye söylersek, kimliğimize ve Trabzonspor’a yanlış yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Karadeniz'in Sesi / Samet Emirzeoğlu