Trabzonspor'un Benfica'dan renklerine bağladığı Emerson da Conceicao'nun sağlık raporları soru işaretleri ile dolu.
Cuma günü özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Brezilyalı futbolcunun MR sonuçları, kronik rahatsızlıklarının olduğunu ortaya koydu. Her iki dizinde ileri düzeyde kıkırdak erimesi (condromalazi) ve menisküs yırtığı tespit edilen Emerson'un ayrıca her iki dizinde bulunan kemik ödemi nedeniyle kısa süre içerisinde forma giymesinin zor olduğu tespit edildi.
HASTA YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA
Tetkikleri yapan hastanenin ortopedi doktoru Yusuf Aşık,"Biz, hastalığın tanısı ve derecesi ile ilgili bilgiyi vermekle sorumluyuz. Futbolcuya sakat veya değil diyemeyiz. Futbolcunun rahatsızlıklarının ne zaman oynamasını engelleyecek düzeye çıkacağı meçhuldür. Bu 3 ay olur, 6 olur, 1 yıl olur, bilemeyiz" derken, Emerson'a bu şartlar altında niye imza attırıldığı merak konusu.
BURGUCU'DAN ŞOK İDDİA!

Akçaabat Sebatspor eski Asbaşkanı ve Fizyotem'in kurucularından olan Trabzonlu iş adamı Mehmet Burgucu, Emerson'un çok tartışılan sakatlık problemi ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Emerson'un Yıldızlı Güven Hastanesi'nde sağlıklıdır futbol oynamasında bir sakınca yoktur raporu alamadığını bu nedenle Trabzon'daki bir devlet hastanesinden veya hastanede çalışan bir doktor imzasıyla Emerson'a futbol oynamasında sakınca yoktur raporu alındığı ileri sürüldü. Mehmet Burgucu şunları söyledi;

Edindiğimiz bilgilere göre Özel Yıldızlı Güven Hastanesi'ne gönderilen Emerson'un 2 ayağında da sakatlık bulunduğu hastane doktorları tarafından tespit edildi. Hastanın futbol oynamasından sakınca olmadığı konusunda rapor yazılması baskısı nedeniyle büyük tartışmalar yaşandı. Hastanenin ortopedi servisinin Emerson'un raporuna imza atmadığı ileri sürülüyor. Bunun üzerine Emerson’a Trabzon’daki bir devlet hastanesinden veya hastanede görev yapan bir doktor imzasıyla futbol oynayabilir şeklinde rapor alındı. Eğer bu iddialar doğru ise Trabzon'daki 2 önemli sağlık kuruluşu itibari ayaklar altına serilmiştir. Hangisi doğru yapmıştır. Raporu vermeyen Yıldızlı Güven Hastanesi mi? Yoksa raporu veren devlet hastanesi yada doktoru mu? Bu soruların adı geçen sağlık kurumları ve ilgili yöneticiler tarafından cevaplandırılarak Trabzonspor taraftarımızın ve Trabzonspor halkının kafasındaki soru işaretlerinin kaldırılmasını istiyorum"