Şenol Güneş’in yüreğine Benfica Kulübü ortopedi doktoru Martins su serpti. Emerson’un sakat olup olmadığını tam anlamıyla öğrenmek için Benfica Kulübünü arayan Güneş’e  Dr. Martines’in, "Emerson'da o kadar büyük sakatlıklar olsa 50'ye yakın maçta oynamazdı" dediği öğrenildi.

BENFİCA’YI ARADI
Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, Benfica’dan transfer edilen ve sakat olduğu ileri sürülen sol kanat oyuncusu Emerson’la önceki gün bir görüşme yaparak sakatlığı konusunda bilgi almıştı. Brezilyalı oyuncu ise bu görüşmede sakatlığının oyununa engel olmayacağını söylemişti. Emerson bu görüşmenin ardından 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık maçında 90 dakika forma giyerek sakatlık sorunu yaşamamıştı. Buna rağmen Teknik Direktör Şenol Güneş’in, en yetkili isim olan Benfica kulübünün doktoru Dr. Joao Paulo Almeida’yı aradığı öğrenildi.

50 MAÇ OYNADI
Benfica kulübünün doktoru Almeida ise Güneş’i kulübün ortopedisti Antonio Martins'e yönlendirdi.  Martins Emerson'un sakatlığı ile ilgili olarak, "Geçen sezon bizle 50'ye yakın maçta birlikteydi. Yanılmıyorsam 2-3 maçta yedek kulübesinde kaldı. Luisao ve Aimar'da kas, yeni aldığımız Lima'da da benzer sakatlıklar var. İstanbul'a gönderdiğimiz Eduardo'nun da sakatlıkları var. Sonuçta futbolcuların hepsinde bakıldığında sakatlıkların olması normal. Bahsedildiği gibi Emerson'da o kadar büyük sakatlıklar olsa 50'ye yakın maçta bizimle olamazdı" dediği belirtildi.

EMERSON'UN AÇIKLAMALARI

Sakatlık söylentilerine nazire yaparcasına 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sahaya çıkan ve gösterdiği performansla yüreklere su serpen Emerson, “Bana güvenenlerin bu güvenini boşa çıkarmadığım için en çok kendim sevindim” ifadelerini kullandı. Geçen sezon Benfica formasıyla sahaya çıktığını ve kronik bir probleminin olmadığını her fırsatta belirten Brezilyalı savunmacı, “Trabzonspor'un yöneticileri ilk günden bu yana bana inanılmaz iyi ve misafirperver davrandı. Kendimi değerli hissettirdiler, teknik direktörümüz de güvendiğini belirtti. Bunlar bir futbolcunun kendini gösterebilmesi için çok önemli etkenler. Şimdi dört gözle ligdeki maçları bekliyorum ve oynayabilmek için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.