Trabzonspor'un gündeminde olan Javier Saviola ve Emerson haberleri Portekiz basını tarafından da doğrulandı. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından Ojogo gazetesi, Trabzonspor Genel Menajeri Giray Bulak'ın dün öğle saatlerinde Benfica Kulübü Başkanı Luis Felipe Vieria ile görüştüğünü yazdı. Bordomavili kulübün, iki futbolcunun bonservisi için 6 milyon euro'luk bir teklif yaptığı açıklandı.

Benfica'nın bu teklifi olumlu karşıladığı ve tarafların el sıkıştığını yazan Ojogo gazetesi, Trabzonspor'un Avrupa Ligi maçları için UEFA'ya liste gönderecek olması nedeniyle transferde aceleci olduğunu da yazdı.



EMERSON 'TAMAM' DEDİ, SAVİOLA İLE EKSTRA İSTEDİ
Benfica ile bonservis konusunda anlaşmaya varan Trabzonspor'un futbolcularla da pazarlık yaptığı öğrenildi. 26 yaşındaki Brezilyalı sol bek Emerson'un yıllık 600 bin euro'ya olumlu yanıt verdiği dile getirildi. Senelik 1.4 milyon euro karşılığında anlaşmaya varılan Arjantinli golcü Saviola ise ekstra olarak maç başı ve gol primi talep etti.

Giray Bulak’la toplantı var

Öte yandan transfer görüşmeleri için yurt dışında bulunan ve en geç bugün dönmesi beklenen Genel Menacer Giray Bulak’la, yönetim ve teknik ekibin durum değerlendirmesi yapacağı bildirildi. Asbaşkan Nevzat Şakar, Bulak’ın vereceği son bilgilere göre transferin rotasını çizeceklerini söyledi.

Emerson kimdir?

Yaşı: 26
Pozisyon: Sol bek
Ülkesi: Brezilya
Takımı: Benfica
Sözleşme sonu: Haziran 2014
Oynadığı takımlar:
orinthians (Brezilya),
Lille (Fransa)

Saviola kimdir?

Yaş: 31
Pozisyon: Forvet, santrfor
Ülkesi: Arjantin
Takımı: Benfica
Sözleşme sonu: Haziran 2013
Oynadığı takımlar:
River Plate (Arjantin), Barcelona (İspanya), Monaco (Fransa), Sevilla (İspanya), Real Madrid (İspanya)