Trabzonspor bugüne kadar 5 kıta, 37 ülkeden 91. yabancı oyuncu transfer etti. Bordo-mavili ekip, bugüne kadar gerçekleştirdiği yabancı oyuncu transferlerinin çoğunu 12 oyuncu ile Brezilya'dan yaptı. Bu ülkeyi 6 oyuncu ile Gürcistan Yugoslavya ve Polonya takip etti.

SADRİ ŞENER'İN 33. YABANCISI
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, görevde bulunduğu süre boyuncu resmi olarak 33 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. Şener, bordo-mavili kulüpte görev yaptığı ilk dönemde Victor, Yuri, Cizyo, Gusiev, Kotehorov, Beradze, Şota ve Arçil gibi yabancı oyuncuları transfer etti. Başkan Şener, ikinci başkanlık döneminde ise 25 yabancı oyuncu transferini resmi olarak gerçekleştirdi. Şener döneminde; "Gustavo Colman, Hrvoje Cale, Rigobert Song, Tony Sylva, Promise Isaac, Faty Papy, Alanzinho, Tjikuzu, Gabriç, Teofilo Gutierrez, Glowacki, Jaja ve Pawel ve Piotr Brozek, Zokora, Pauola Henrigue, Adrian Vittek, Sapara, Cech, Celustka, Jebrin Sol Bamba, Marc Janko ve Emerson" Trabzonspor formasını giydi.

EMERSON 12’NCİ BREZİLYALI OYUNCU
Trabzonspor, Emerson transferiyle birlikte Brezilya’dan 12 oyuncu transferi gerçekleştirmiş oldu. Karadeniz ekibinde, Alanzinho ve Henrique gibi Brezilyalı oyuncular hala kadroda bulunuyor.