Emerson, Alex’in her oyuncunun kendisine örnek alabileceği, kendine model alabileceği bir oyuncu olduğunu belirtti.

Sezon başında Portekiz’in Benfica takımından transfer olan Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Emerson Da Conceiçao, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'de ilginç bir ligin oynandığını belirten Emerson, “Zirveye oynayan şampiyonluk mücadelesi veren birçok önemli takım var. Birçok takım da aşağı yukarı birbirlerine yakın gidiyorlar ve ligin henüz başındayız. Tepede ciddi sıkışıklık var. Her takımın her takımdan puan alacağı maçlar oynanıyor. Birçok takım iyi savunma, hücum yapıyor. Ortaya böyle puan durumu çıktı. Hedefimiz şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Tek hedefimiz bu. Kendi içimizde bunu konuşuyoruz” dedi.




“BEŞİKTAŞ MAÇIYLA YENİ BİR DÖNEM BAŞYAŞACAK”

Emerson, Beşiktaş ile yapacakları maçın büyük bir maç olacağını dile getirerek, “Hem fiziksel hem zihinsel olarak maça çok iyi hazırlanmamız gerekiyor ve hazırlanmaya çalışıyoruz. Henüz vaktimiz var. Milli takım dönüşünde birçok oyuncu bize katılacak. Maçı lehimize çevirebilecek seviyemiz, kalitemiz var. Beşiktaş maçıyla birlikte yeni bir dönem başlayacak. Uluslararası deneyime tecrübeye sahip oyuncularımız var. Bütün bu faktörleri avantajları kendi lehimize kullanarak oradan galip dönmeye çalışacağız” diye konuştu.




“VATANDAŞIM ALEX HER OYUNCUNUN KENDİSİNE ÖRNEK ALABİLECEĞİ BİR OYUNCU”

Fenerbahçe ile yolları ayrılan Alex'i tanıdığını ifade eden Emerson, “Alex, çok büyük bir profesyonel. İşini çok iyi, büyük bir aidiyet duygusu ile yapan bir oyuncu. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de taraflı tarafsız herkesin sevgisini saygısını gerek saha içindeki gerek saha dışındaki tavırlarıyla kazanmayı başarmış durumda. Bu kadar büyük katkı aldıkları büyük bir oyuncudan ayrılıyor olmak Fenerbahçe taraftarı ve o camia için üzücü bir durum. Umarım Alex için de doğru bir karar olur, doğru bir zamanlama olur. Her oyuncunun kendisine örnek alabileceği, kendine model alabileceği bir oyuncu Alex. Bir vatandaşım olarak buradan ayrılması benim için tabi ki de üzücü. Ama yeni kararı kendisine faydalar ve güzel ufuklar getirirse bundan biz de mutlu oluruz” şeklinde konuştu.


“GELDİĞİM İLK GÜNDEN BERİ HERKES BANA ÇOK YARDIMCI OLDU”

Emerson, daha ilk gününden itibaren gerek takım arkadaşları gerek kulüpte yetkili insanların ellerinden gelenin en iyisini yaparak kendisine yardımcı olmaya çalıştığına değinerek, “Saha içinde mümkün olduğunca soğukkanlı, sabırlı ve sakin davranarak takıma katkı yapmaya çalıştım ve sanırım fena bir performanslarda çıkmadı ortaya. Şehirden gayet memnunum. Bahsettiğim ilgiyi şehirde de görüyorum. İnsanlar bana her zaman yardımcı olmaya çalışıyorlar. Şu anda milli takım arası var. Takımın önemli bölümü burada değil. Eksik bir şekilde ama iyi bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇ DUYULURSA STOPER BÖLGESİNDE DE OYNAYABİLİRİM”

Teknik direktör Şenol Güneş'in verdiği güven ve kendi özgüveniyle sol kanatta bir süreklilik sağlamaya çalıştığını belirten Emerson, “Arkadaşlarım da bu konuda oldukça yardımcı olmaya çalışıyorlar. Tabi hem bireysel pozisyonlarda hem kolektif pozisyonlarda birlikte bir başarı yakalamamız gerekiyor. Bir de burada hassas bir dengeden bahsediyoruz. Bu hassas dengede burada şu; rahat olabilirsiniz özgüvenli oynayabilirsiniz ama bu lakaytlığa dönüşmemeli. Ancak bunu sağlarsanız süreklilik elde edersiniz. Ben de bunu sağlayabilmek için elimden geleni yapıyorum” dedi.

Benfica'da iyi günlerinin de kötü günlerinin de olduğunu söyleyen Emerson, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama o sayfa benim için artık kapandı ve Trabzonspor sayfası başladı. Benim oynadığım pozisyonda iyi savunma yapmakla hücuma iyi destek vermekle iyi bir denge oluşturmak gerekiyor. Bu dengeyi de oturtabilmeniz için takımın oyun yapısı ve zihniyetini iyi tanımanız gerekiyor. Takımın oyun zihniyetini tanıdıkça bu desteğin özellikle bu dengenin daha oturaklı hale geleceğini düşünüyorum. Benfica'da dönem dönem sorun yaşadım. Benfica'da takım zihniyetini tanımam oyun yapısına uyum sağlamam beli zaman aldı. Burada da bu dönemi yaşıyorum. Bu dönem bittikten sonra vereceğim katkının daha yüksek olacağına inanıyorum.”
Benfica'da en son Chelsea'ye karşı Şampiyonlar Ligi maçında stoper olarak oynadığını ifade eden Emerson, kariyerinin ilk döneminde defalarca o pozisyonda oynadığını ve zorluk yaşamadığını ve ihtiyaç olması halinde o mevkide görev alabileceğini söyledi.



“DİZİMLE İLGİLİ HİÇ BİR PROBLEMİM YOK

Trabzonspor’a gelirken sakatlığı ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaları da yanıtlayan Emerson, “Buraya gelmeden önce birçok kulüpte defalarca maça çıktım. Dizimle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benim zaten bir tereddüdüm yoktu. Burada belirli bir tereddütlerin ortaya çıktığını öğrendim. Kendi iç dünyamda bunu hiç mesele haline getirmedim. Sizin de bu tereddüt ve şüphelerden kurtulmanız benim için iyi bir haber” açıklamasında bulundu.
Emerson, “Buraya gelmeden önce Trabzonspor hakkında bulduğum bilgi, İstanbul dışından gelip Türkiye Ligi'nde dengeleri değiştirip defalarca şampiyon olmuş kulüp olduğuydu” diyerek, “Taraftar ilgisinin yoğun olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra da bu fikirlerim doğrulandı. Ayrıca kulübün iyi bir organizasyona sahip olduğunu oyunculara iyi bir çalışma ortamı sunduğunu düşünüyordum. Bu konuda da yanılmadım. Şehirden de memnunum. İnsanlar bana yardımcı olmaya çalışıyorlar” ifadesinde bulundu.
Emerson Türkiye’de beğendiği rakip takım oyuncuların ise, Galatasaray'dan Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'ı, Beşiktaş'tan Almeida'yı, Fenerbahçe'den de kaleci Volkan'ın olduğunu ifade etti.