Geçen hafta sonu Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Emre Belözoğlu'nun Didier Zokora'ya "Pis zenci" demesiyle başlayan sürece yeni bir boyut daha eklendi. Bordo-mavili kulüp, Fenerbahçeli futbolcuyu 6222 sayılı kanuna göre ırkçılık eyleminden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; yeni yasanın 14. maddesi 2. fıkrasında şu ifadeler yer alıyor:

"Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." Önceki gün tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve ırkçılıktan dolayı ceza alması halinde Türkiye'de bir ilke imza atacak olan Emre Belözoğlu, önce özür dilemiş sonra ise böyle bir söylemde bulunmadığını ifade etmişti.

PFDK 'DAN DURUŞMALI TOPLANTI
Trabzonspor Kulübü'nün avukatları hem Disiplin Kurulu hem de savcılık için iki gündür çalışmalarına devam ediyor. Dosya bugün yapılacak Disiplin Kurulu toplantısında gündeme gelecek. Bugün karar çıkmazsa önümüzdeki günlerde PFDK'nın, duruşmalı bir toplantı yapmayı planladığı da öğrenildi.

Fildişi Federasyonu: Bu ne hal Joseph Yobo
Spor Toto Süper Finali'nde geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada Emre Belözoğlu ile Didier Zokora'nın yaşadığı ırkçılık tartışmasına Fildişi Sahili Futbol Federasyonu da katıldı. Oyuncuları Zokora'ya sahip çıkan Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden Emre ile ortak basın toplantısı düzenleyen Joseph Yobo'ya tepki gösterdi. 2007 yılında Emre Belözoğlu'nun Premier Lig'de Newcastle United forması giyerken, Everton maçında Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott ile yaşadığı ırkçı söz olayını hatırlatan yazılı metinde, Yobo'ya hitaben, "Hafızanı mı yitirdin?" cümlesi dikkat çekti.