Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ve Joseph Yobo basın toplantısı düzenliyor.

Süper Final'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından bordo-mavili futbolcu Didier Zokora, yaptığı açıklamada, Emre Belözoğlu'nun kendisine "pis zenci" diye hakaret ettiğini belirtmişti.

Sarı lacivertli oyuncular konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor;

- Emre Belözoğlu: "Futbol adına her şeyin mükemmel geçtiği bir gecenin ardından, karşımıza beklediğim bir olay çıkması sonrasında sizin karşısınıza çıktık. Başta Jobo olmak üzere herkese bana destek olduğu için teşekkür ederim. Irkçılıkla lakalı birkaç şey söyleyip konuya girmek istiyorum. Irkçılık bizim kültürümüzde yeri olmayan bir olgudur. Bunun bir tecrübesini İngiltere'de yaşamıştım. Etmiş olduğum Türkçe küfür vardı. Yanlış anlaşılmadan dolayı yanımdaki arkadaşım Yobo ile kötü bir süreç yaşamıştık. Ancak el sıkışık barışmıştık. Eğer ki içimde ırkçılık adına bir şey besliyorsam, Allah bu kalbimi yerinden çıkarsın. "

- Emre Belözoğlu: "Zokora ile karşılıklı kötü konuşmalarımız oldu ama kısa bir süre sonra birbirimize sarılıp, özür diledik. Maçın sonunda da birbirimize başarıla dileyip, ayrıldık. Maçtan sonra Zokora'nın dediklerini duyduktan sonra çok üzüldüm. Heyecanl Lig TV'ye bağlanmak zorunda kaldı. Bazı konuşmalarımız için suçlamaları kabul ettim. Ancak bugün kalkınca görüntüleri izleyince, onun bu yaklaşımının yanlış olduğunu fark ettim. Tam kelime olarak "F.... negro" dediğimi iddia etmiş. Ben bu kelimeyi söylediğimi kabul etmiyorum. İngiltere'de öğrendiğim "pri..", kelimesini kullandım. Futbolcuların arasında İngiltere'de çok söylenen bir kelimedir. Onun düşüncelerine saygı duyuyorum. Ancak ben burda olduğum için herkesten özür diliyorum. "

"FENERBAHÇE'YE GELMEZDİM..."

- Joseph Yobo: "Durumun Emre ve Zokora arasında geçmesi çok üzücü. Emre ve Zokora benim çok iyi arkadaşım. Türkiye'de ırkçılıkla ilgili bir olayın gerçekleştiğini görmedim. Bizim takımımızda da farklı kültürlerdeden insanlar var ama ben böyle bir şey görmedim. İngiltere'de bu tarz olaylar var ve bunları önleme adına gerekli kampanyalar var."

- Joseph Yobo: "Emre ile İngiltere'de aramızda yaşanan olayı anlatmak gerekirse; sahanın içinde birbirimize bir takım şeyler söyledik, sonrasında konu çözülmüştü. O olaydan sonra Emre'nin ırkçı biri olduğunu düşünsem Fenerbahçe'ye gelmezdim. Yaklaşık 2 senedir burdayım. Emre çok büyük bir savaşçı ancak kimsenin rengi ve ırkçı gerekçesiyle ayrım yapmaz. "

- Joseph Yobo: "Şimdi antrenmanda zaman zaman karşı takımlarda oynuyoruz ve kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Birbirimize futbolun mücadeleci yapısından zaman zaman bir şeyler söylüyoruz. Rutin olarak antrenmanlarda hepimiz bir takım kelimeler kullanıyoruz. Bunlar futbolun doğasıdır. Ayrıca bizim ailelerimiz, çocuklarımız da yan yana geliyor. Emre çok sevdiğim bir arkadaşımdır. "

- Joseph Yobo: "Maçın içerisinde her şey olabilir. Arada tartışmalar olabilir ve sahada olan sahada kalır. Maçın sonunda Emre ve Zokora'nın sarıldığını çok net hatırlıyorum. Yaşanan her şeyi sahaya gömüp, sarılıp, ayrıldılar."

'EMRE IRKÇI BİRİSİ DEĞİL...'

- Joseph Yobo: "Zokora benim arkadaşım olduğu için maçta n sorna yan yana gelip, birbirimize şans dileyip, formalarımızı değiştik. Ayrıca kısa sürede konuştuk. Bu kadar hassas bir konu yaşadıysa, bunu bana söylerdi. Ancak aramızda bu konuda bir şey geçmedi. Ben Emre'nin ırkçı biri olduğunu düşünmüyorum. Maç tansiyonunda birbirimize kullandığımız kelimelerden birini kullanmış. Buraya gelmeden Zokora'yı aradım ama ulaşamadım. Yeniden ona ulaşmaya çalışacağım. Dediğim gibi Zokora bana böyle bir şeyden bahsetmedi. "

- Emre Belözoğlu: "Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerilen bir ortam var. Bu ortamı daha da geren bir insan olmak istemem. Onun da bana söylediklerini yanlış anlamış olayım. ben ırkçı bir inan değilim. Bunu da söylemekten üzüntü duyuyorum. Ortada bir yanlış anlaşılma varsa, giderilmesi adına herkesten anlayış bekliyorum. Şenol Güneş ile de bir konuşmam oldu. Zokora da bu konunun buraya gelmesini istemezdi. Medya için ben ve Zokora çok güzel malzemeler. Herkesin daha anlayışlı olmasını bekliyorum. "

- Emre Belözoğlu: "Ben kazanmak için takımım adına mücadele eden bir oyuncuyum. Hayatta bazen; istemesem de bu kelimeyi kullanmayı, her şey meşru oluyor. Bu anlamda özeleştiri yapıyorum. Bazen de bugünkü gibi hak etmediğim şeylerle karşılaşıyorum. "

"DİNGİL GİBİ BİR ŞEY"

- Emre Belözoğlu: "Ben 'Negro' kelimesini net hatırlamadığımı söyledim. Zokora bu kelimeyi kullandığımı iddia etti. Canlı yayını izlediğimde 'f.....' diye bir kelime kullandığım söyleniyor. Müslümanlık konusunda da bazı şeyleri söylediğimi belirtiyor. Onun bu dediklerini anlasam, arkamı dönüp gitmem. İngilizcesi'nin pek fazla iyi olmadığını düşünüyorum. Ben 'F... negro' kelimesini kullanmadım. Bizim dilimizdde 'dingil' gibi bir şey. Beni tanıyanların, beni anlayacağını düşünüyorum."