Trabzonspor ile Fenerbahçe maçının ardından unutulmayacak kötü anlar yaşandı. Maç içerisinde Zokora ile Emre’nin girdiği ikili mücadelenin ardından Emre’nin çirkin bir davranış ortaya koyduğu ifade edildi.
Zokora maçın ardından yaptığı açıklamada, Emre’nin kendisine ırkçı bir harekette bulunduğunu ileri sürerek, “Emre ırkçı bir hakarette bulundu. Bana, “Pis zenci” dedi. Yobo ile Musa gibi Afrikalı futbolcular ile oynayan aynı takımda oynayan bir oyuncunun bana bu şekilde hakaret etmesi kesinlikle kabul edilebilir değil. Sahaya çıkıyoruz ekmek yiyoruz. Rakibinize onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz gerçekten utanç verici. FİFA, Medya, herkes ırkçılığa karşı önemli kampanyalar yürütülüyor. Çok büyük bir hayal kırılığı yaşadım. Üzücü” dedi.
Öte yandan bu durum Emre'nin ilk vukuatı da değil. İngiltere'de oynadığı sırada, şuanda Fenerbahçe'den takım arkadaşı Yobo, Emre'yi ırkçılıkla suçlamıştı.

İŞTE O VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN



EMRE BELEZOĞLU CANLI YAYINDA İTİRAF ETTİ İŞTE O VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÖNCE DE SUÇLANMIŞTI
Sarı lacivertli takımın  futbolcusu Emre Belözoğlu'nun, Newcastle'da oynadığı dönemde siyahi futbolcuyu ırkçı hakarette bulunduğu iddia edilmişti.
2006'daki Ewerton-Newcastle maçı sırasında yaşanan olayda iki oyuncu tartışmıştı. Yobo kendisi duymasa da takım arkadaşları Howard ve Lescott Emre'nin bu futbolcuyu ırkçı hakarette bulunduğunu ileri sürmüştü. Ancak futbolcumuzsorgulanmasının ardından suçsuz bulunmuştu.

EMRE İDDİAYI KABUL ETTİ VE ÖZÜR DİLEDİ
Zokora’nın iddiasına ise Emre, Lig Tv’ye bağlanarak, söylemiş olabileceğini ifad etti ve ardından da özür diledi. Emre Belezoğlu şunları söyledi:
"Maçın içinde bazen tansiyon yükseldiğine bir birimize bazı sözler söyledik. Kötü sözler çıkmış olabilir. Söylediği sözü söylemiş olabilirim. Aptalca kelimeydi. Onun bana ettiği küfürü de aptalca. O benden özür diledi ben özür diledim.
Ben de ona bu kelimeleri söylediğim için özür diliyorum. Bunları televizyonda söylüyorsa ben bunda art niyet ararım. Bunu televizyona taşımanın ne anlamı var. Benim söylediğim benim tarafımdan özür dilemek gerekiyorsa bütün herkesten özür diliyorum. Aptalca bir kelimeydi.
Ben tam hatırlamıyorum. Ben ona bir cevap verdim. Ama ağzımdan çıkıp çıkmadığı ile ilgili tam hatırlamıyorum. Ama ben kabul ederim hatamı.
Maçı kazanmışız kimseye tekme atmamışım, yine Emre Belezoğlu gündeme geliyor. Ben maksatlı olsa bende çıkar bana etmiş olduğu küfürleri gündeme getiriyorlar.
Burak Yılmaz’ı aradım. Kendisini biraz önce. Konuşmak için yakışıksız bir davranış olduğunu düşünüyorum. Sahanın içinde kapanmış bir mevzuyu burada gündeme getiriyorlarsa bunda art niyet ararım”

TALİMAT NE DİYOR?
Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi şu hüküm yer alıyor: "Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yapan, insanlık onurunu zedeleyen futbolcuya 4-8 arası maç men cezası verilir."