Trabzonspor, Legia Varşova maçı için hazırlıklarını sürdürürken Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, bugün dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bordo-Mavililerin ligde aldığı sonuçlar sorulduğunda deneyimli teknik adamdan itiraf gibi açıklama geldi.

“Futbol bilindiğinden daha karmaşık” diyerek açıklamasına başlayan Halilhodzic, “Oyuncuların koşu ve hız eksikleri var. Taktik olarak da bu kadar sorunu hesaba katarsanız, 2-3 günde bir maç oynuyorsunuz. Hem dinlenme günlerinde hesaba katarsanız idmanlarda yeterince ileri dönük taktik çalışma yapamıyoruz. Ama tabi ki beni üzen konu ise, 4 haftanın peşinden ligde teknik paslarda en berbat en kötü pas yapan takım Trabzonspor.

Ancak burada şunu hesaba katmak gerek, 10-15 gün içinde çok oyuncu transfer ettik. Burada da uyum sorun olabiliyor. Bazı oyuncular erken uyum sağlıyor bazıları daha geç. Bitirici vuruşlarda neden bu kadar hatalıyız?. Yatabare, Fenerbahçe’ye karşı 2-3 gol fırsatları, başka bir güven tazelerdi. Veya Waris he maçta 2-3 net fırsat yakalıyor. Geçen maçta da 2 fırsat yakaladı. Birinde kaleci defansın arkasına koşu yaptı. Sol tarafa devam etmesi gerekirken sağ tarafa çekti. Oyuncuların bir çoğu kendini hemen sergilemek istiyor aceleci davranıyor. Bir çok şeyi bir birine bağlamam gerekiyor ki takım ligde çok iyi oynasın. Geldiğimde de söylemiştim zaman. Zaman demiştim. Ama tekrar söylüyorum ilk 6 ay bizim için zor olacak. Ben galibiyetlere alışkın hocayım. 4 maçtır ligde maç kazanamadık. Tabi ki biliyorum siz ve taraftarlar sabırsız. Ama işte dün idmana gelseydiniz, çalışmalarımızı nasıl defans taktik çalışmamız görseniz, ben de bunları yaparken sizin gibi çalışmalarımız idmanda yaptıklarımız bir an önce sahaya yansısın. Benim de isteğim bu” dedi.