Trabzonsporlu eski futbolcu Engin Baytar, yeni kulübü Erzurumspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Engin, “Futbolcuyum ve benim ekmek teknem futbol. Bu Trabzonspor olur Galatasaray olur Erzurumspor olur hiç fark etmez” dedi.
 
Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşayarak İkinci Lig'e yükselen Ali Demirhan'ın başkanlığını yaptığı mavi beyazlı takım, yeni sezona Mert Nobre ve Engin Baytar transferleri ile girdi. Teknik direktör Ahmet Yıldırım yönetimindeki Büyükşehir Belediye Erzurumspor oynadığı 5 maçta 10 puan topladı.
 
Geçen yılki kadrosunu koruyan ve tecrübeli futbolcularla takviye yapan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da forma giyen Mert Nobre ve Engin Baytar ile birlikte çok iyi bir çıkış yakaladıklarına işaret eden Ahmet Yıldırım, "İyi bir takımız ve takımda çok iyi bir arkadaşlık var. Çok şükür iyi bir çıkış yakaladık. Takımın kalitesine göre, olması gereken buydu. Her rakip zor bizim için. Her rakibi çok ciddiye alıyoruz. Bizim hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda her maça kazanmak için çıkıyoruz" diye konuştu.
 
MERT NOBRE: "HEDEF ŞAMPİYONLUK, SOĞUK PROBLEM"
Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor gibi Süper Lig takımlarında top koşturan Mert Nobre, çocukları ülkesinde eğitim gördüğü için çoğu zaman Erzurum'da tek yaşıyor. Eşi geldiği zaman Erzurum'u gezdiren ve yerel lezzetleri ikram eden Mert Nobre, yeni takımı hakkında şunları söyledi:
"Takım ve taraftar çok iyi. Yavaş yavaş her maç daha iyi oluyor. Tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Her şey çok iyi gidiyor. Bizim hedefimiz şampiyonluk. İnşallah olur. Biraz soğuk, bu problem. Ben biraz hastayım. Burada her şey çok iyi. Her maçımız çok önemli. Devamlı çok çalışacağız."
 
ENGİN BAYTAR: "HER HAFTA 10-15 BİN TARAFTAR ÖNÜNDE MAÇ OYNUYORUZ"
Süper Lig takımlarından Trabzonspor, Galatasaray, Gençlerbirliği forması giyen Engin Baytar ise adaptasyon sorunu yaşayacağını düşünürken, çok ayrı bir görüntü ile karşılaştığını söyledi. Futbolcuların ilk günden itibaren sıcak kanlı davrandıklarını, çok yakınlık gösterdiklerine işaret eden Engin Baytar, adaptasyonun en fazla 1-2 saat sürdüğünü belirtti. Engin Baytar, şöyle devam etti:
 
"Çok iyi bir takımımız var. Öncelikle arkadaşlığımız çok üst düzeyde. Arkadaşlarla daha çok kardeş, aile gibiyiz. Belki de en büyük avantajımız bu. Her geçen maçta da performansımızın arttığını görüyoruz. Bu da hepimize olumlu yansıyor. Moraller yüksek. Futbolcuyum ve benim ekmek teknem futbol. Bu Trabzonspor olur Galatasaray olur Erzurumspor olur hiç fark etmez. İkinci lig birinci lig de fark etmez. Biz elimizden geleni yapmak zorundayız. Erzurum, çok büyük bir camia. Büyükşehir Belediye Erzurumspor da Türkiye'nin köklü kulüplerinden biri. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un hakkettiği yer ikinci veya birinci lig değil. Her hafta 10-15 bin  kişilik taraftar grubu önünde maç oynuyoruz. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yeri Süper Lig."