Engin Baytar, sakin geçirdiği sezonun ardından Fenerbahçe derbisinde gerçek anlamda patladı.  Cüneyt Çakır’a itiraz eden Engin, 67. dakikada kırmızı kart gördü. Tecrübeli futbolcu bir anda Cüneyt Çakır’a saldırdı ve takım arkadaşlarının araya girmesiyle soyunma odasına zar zor götürüldü.

iŞTE ENGiN BAYTAR iÇiN GÖRÜŞLER

"Geçmişte travma yaşamış olabilir"

Turgay BİÇER- (Egzersiz ve Spor Psikolojisi Derneği Kurucusu)

Sporcularda teknik özellikler ve psikolojik beceriler vardır. Ne yazık ki bugüne kadar futbolcuların yetiştirilmesinde psikolojik beceriler göz ardı edildiği için bu beceri geliştirilmedi. Çocuk yaştan itibaren baskı altına alınmış duygusal sorunlar, ileri yaşlarda kişilerin aleyhine dönebiliyor.
Geçmişte tramvaları olan futbolcular, isteselerde bu sorunları aşamazlar. Engin Baytar’da da bunu gördük. Baskı altında doğru karar veremiyor. Profesyonelce hareket edemiyor.


"Engin Baytar’ı psikiyatr incelemeli"

Arif VERİMLİ- (Psikiyatrist)

Engin Baytar’ın yaptığı öfke patlamasıdır. Bu da olumsuz bir davranıştır. İyi bir futbolcuda olması gereken üç özellik vardır. Birincisi, iyi bir futbolitesi. İkincisi, bilimsel bilgiye sahip olmalı. Üçüncüsü de sağlam bir karakter yapısı göstermeli. Engin, kamuoyunun önündeki bir olayda kendisini kontrol etmeliydi. Ondaki bu öfke patlamalarının sıkça olduğunu düşünürsek, Engin’i bir psikiyatrın incelemesi gerekir. Bu hadise kulüp doktorlarıyla yapılacak bir şey değildir. Psikolojik boyutu önemlidir ve uzmanlar tarafından irdelenmelidir.


"Yaptıklarından bin pişman olmuştur"

Rıza ÇALIMBAY- (Sivasspor Teknik Direktörü)

Eskişehirspor’da Engin Baytar ile birlikte çalıştık. Özünde çok iyi bir insan. Ama yeşil sahada kendinden geçiyor, gözü dönüyor. Yanına gidin, yaptıklarından kesinlikle bin pişmandır. Ancak, iş işten geçti tabii ki. Süper Final’deki davranışı onun adına bir şans olabilir. Aynaya bakıp artık kendini sorgulamalı. Büyük takımda forma giyiyor. Sahada eskisi gibi bir anda parlamamalı. Tutulamaz bir yapıda olmamalı. Şimdi ağır bir ceza alacak ve en çok da o üzülecek. Takımı için faydalı bir oyuncu ve ilk 11’de oynuyordu. Yapmaması gerekeni yaptı.


VUKUAT DOSYASI BİR HAYLİ KABARIK

Güneş’e el, kol yaptı

- Trabzonspor’da iken Eskişehirspor maçında hocası Şenol Güneş kendisini oyundan aldı. Tepkisini el, kol hareketleriyle gösterdi. Güneş’in yardımcısı Şeref Çiçek’i itti.


Youla ile tartıştı

- Eskişehir’de oynarken, Beşiktaş maçında takım arkadaşı Youla ile saha içinde tartıştı. Rıza Çalımbay tarafından hemen oyundan alındı ve kadro dışı bırakıldı.

Bursa’da üçlü çektirdi

- Trabzonspor’un kazandığı Bursaspor maçı sonrası taraftarlara üçlü çektirdi. Şenol Güneş, “Cenaze evinde düğün olmaz. Hayatımız Engin Baytar’ı uyarmakla geçiyor” dedi.

Küstü, çıkmak istedi

- Trabzon forması ile çıktığı Sivasspor maçının ilk yarısında Burak Yılmaz ile pas yüzünden tartıştı. Yedek kulübesine dönüp, “Beni oyundan çıkarın” diye işaret yaptı.

Oynamadı, kavga etti

- Bordo mavili forma altında, Konyaspor maçında Şenol Güneş’in kendisini kadroya almamasına sinirlendi. Bunun yüzünden öfkelenip soyunma odasında kavga çıkardı.

Borjan’a kafa attı

G.saray ’ın 2-1 kazandığı Sivasspor maçında Yiğidolar’ın kalecisi Borjan’a kafa atıp kırmızı kart gördü. Son olarak da Süper Kupa finalinde hakem Cüneyt Çakır’a saldırdı.