Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem Hüseyin Göcek'in düdük çaldığı mücadeleden galip ayrılan taraf 5-0'lık skorla Trabzonspor oldu. Bordo-mavililerin gollerini 5. dakikada Henrique, 28 ve 39'da Yusuf Erdoğan, 62'de Olcan, 90. dakikada Soner attı.

Aldığı bu farklı galibiyetle puanını 46'ya yükselten Karadeniz temsilcisi, Avrupa kupalarına katılma iddiasını sıcak tutarken, Kayseri Erciyesspor ise 30 puanla 16. sırada kaldı. Trabzonspor ligin 31. haftasında Avni Aker'de Gaziantepspor'u konuk edecek, Kayseri Erciyesspor ise deplasmanda Eskişehirspor'la karşılaşacak.

BOŞ TRİBÜNLER
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezonki Passolig uygulaması, karşılaşmayı izlemek isteyen mavi siyahlı taraftar ile kapı görevlileri arasında zaman zaman tartışmalara yol açtı. Kayseri Erciyesspor- Trabzonspor maçını Passolig kartı bulunan 285 kişi izledi. Ancak, Erciyesspor'un kombine biletli 2 bine yakın taraftarı ile 32 bin kişilik Kadir Has Stadı'nın büyük bölümü boş kaldı. Erciyesspor daha önce kendi evinde oynadığı Elazığspor maçını yaklaşık 20 bin kişi izlemişti.

TRABZON'DA EKSİKLER VE CANER
Trabzonspor'da Malouda, Zokora, Colman Kayseri deplasmanına kadro dışı bırakıldığı için getirilmedi. Savunma oyuncusu Aykut'da kırmızı kart cezalısı. Kayseri Erciyesspor'da ise, Trabzonspor'un eski oyuncularından Yasin Öztekin kırmızı kart cezalısı olduğu için eski takımına karşı oynayamadı. Öte yandan Trabzonspor'un alt yapısı ve 1461 Trabzon takımında oynayan Caner Osmanpaşaoglu'da bu sezon direkt olarak Aykut'un yerine forma giydi.

YUSUF, ADINI EZBERLETTİ
Trabzonspor'un 1461 Trabzon'dan kadrosuna kattığı Yusuf Yılmaz, farklı kazanılan Erciyesspor maçının yıldızı oldu. İlk golde Henrique'nin kafasına topu gönderen Yusuf, maçın etkili oyuncularından olan Zeki'nin orta sahada kapıp önüne yuvarladığı topu, kaleci Gökhan'ın solundan ağlara gönderdi. İlk yarının sonlarına doğrus çaprazdan ceza alanına giren Henrique'nin kale sahası çizgisine çıkardığı topu da düzgün bir vuruşla gole çeviren Yusuf, maçın yıldızı olmayı hak etti.

YİNE ONUR, YİNE ONUR
Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, Kayseri deplasmanında da kritik kurtarışlara imza attı. Traaore'nin soldan çalımlarla kale sahasına kadar girdiği pozisyonda yaptığı vuruşu müthiş bir refleksle çıkaran Onur, İkinci yarıda Yiğit Gökoğlan'ın uzaktan sert vuruşunu da güzel çıkardı.

90'GOOOOL! Soner Aydoğdu

90'Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.

89'Bordo mavililer sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

88'Son dakikalara girildikçe tempo iyice düşmeye başladı. Erciyesspor oyun disiplininden iyice kopmuş durumda.

87'Erciyesspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Traore'nin şutu üstten dışarıya gitti.

84'Etkili gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına sol çaprazdan giren Henrique'ye atılan pasta Henrique tam şutu çekeceği sırada araya giren Ekrem topu kornere gönderdi.

83'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

82'Trabzonspor'da Alexandru Bourceanu'nun yerine Abdulkadir oyunda.

80'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Şahin, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve dar açıdan şutunu çekti ama top uzak kale direğinin hemen yanından dışarıya gitti.

79'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

78'Sağ kanattan gelişen Erciyesspor atağında Yiğit'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

77'Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan'ın yerine Şahin Aygüneş oyunda.

76'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

75'Sol kanattan hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un kale sahasına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

74'Erciyesspor karşı atağında sol çaprazda topla buluşan Ibricic, ceza alanına girip şutunu çekti ama top Onur'da kaldı.

73' Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanda topla buluşan Olcan'ın savunma arkasına koşu yapan Soner'e pasını attı ama savunma araya girdi.

72' Trabzonspor takımı iyice kontra atak futboluna dönmüş durunda. Bordo mavililer oyun kendi yarı alanında kabul ediyor.

71' Gelişen Erciyesspor atağında Yiğit'in pasında sağ kanatta topa Cenk hareketlendi ama Yusuf, Cenk'i perdeleyince top dışarıya gitti.

70' Erciyesspor'da sakatlanan Pape Diakhate'nin yerine Josef Cinar oyunda.

69' Bu arada Erciyesspor'da Pape Diakhate bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

68' Bir başka Erciyesspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Ibricic'in sert şutunu Onur harika çıkardı.

67' Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekibin atağında Yiğit'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

66' Erciyesspor oyundan iyice düşmüş durumda.

64' Gelişen Erciyesspor atağında Edinho'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Cenk'in ortasında top doğrudan dışarıya gitti.

63'Trabzonspor'da ilk golü atan Paulo Henrique, 2 de asist yapmış durumda. Olcan Adın, ligde 9. golünü attı.

62'Orta alanda kapılan top sonrasında Henrique, ceza alanına kadar gidip sağ çaprazdan ceza alanına giren Olcan'a pasını verdi ve Olcan da topu kontrol edip karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

62' GOOOOOOOOOOOLLL OLCAN

60' Trabzonspor'da Adrian oyundan çıktı, Soner oyuna girdi. 

59'Trabzonspor atağında rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Yusuf, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

58'Bu arada Erciyesspor'da Senijad Ibricic, oyunun durduğu bir bölümde topu rakibine doğru sert gönderince sarı kart gördü.

56'Erciyesspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

55'Sol kanattan gelişen Erciyesspor atağında Hüseyin'in ortasında savunmada Mustafa topu karşıladı.

54'İkinci yarının hemen başındaki Erciyesspor baskısı azalmış durumda.

53'Erciyesspor karşı atağında Hüseyin'in ceza alanındaki Edinho'ya ara pasında araya Bosingwa girdi.

50'Sağ kanattan gelişen Erciyesspor atağında Cenk'in ortasına Edinho hareketlendi ama Onur topun sahibi oldu.

49'Erciyesspor çok etkili geldi. Sol kanatta topla buluşan Hüseyin, ceza alanına girip Caner ve Mustafa'dan sıyrıldı ama Edinho'ya pasında Bosingwa araya girdi.

48'Gelişen Erciyesspor atağında Cenk'in ortasında Edinho'nun kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

47'Trabzonspor ilk yarıda olduğu gibi rakip savunmayı yine az adamla yakaladı ama bu kez Diakhate son müdahaleyi yaptı.

46'Erciyesspor ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Randall Azofeifa ve Murat Yıldırım'ın yerine Yiğit Gökoğlan ve Hüseyin Kala oyunda.

46'İkinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

45+1' İlk yarı Trabzonspor'un 3-0 üstünlüğü ile bitti

45' Hakem 1 dakika uzatma verdi. 

44' Trabzonspor, ortada to çevirerek atağa çıkmaya çalışıyor. 

41'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

40'Yusuf Erdoğan, maçın yıldızı olmaya devam ediyor. 2 gol ve 1 asist.

39'Sol kanattan iyi paslarla rakip ceza alanına kadar giden Trabzonspor'da Henrique, sol çaprazdan karşı karşıya kaldı ama vurmak yerine daha müsait durumdaki Yusuf'a pasını verdi ve Yusuf da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

39' GOOOOOOOOOOOLL YUSUF

37'Sağ kanattan gelişen Erciyesspor atağında Cem'in pasında topa hareketlenen Cenk, topu oyun alanı içinde tutamadı.

36'Gelişen Trabzonspor atağında Zeki'nin uzak mesafeden sert şutu üst ağlarda kaldı.

35'Topla oynama oranlarında Erciyesspor'un %58'e %42 üstünlüğü bulunuyor.

34'Trabzonspor rakip yarı alanda baskıyla topu yine kaptı ve Adrian'ın pasında sol kanatta topla buluşan Yusuf'un ortasında Olcan'ın yakın mesafeden kafa vuruşu yandan az farkla dışarıya gitti.

33'Erciyesspor'un en net pozisyonu geride kaldı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Edinho'nun şutu savunmaya da temas etti ama uzak kale direği yakınlarında müsait durumdaki Ibricic topu ağlara göndermek yerine yandan dışarıya gönderdi.

32'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

31'Ev sahibi ekip çok etkili geldi. Sol kanattan ceza alanına giren Traore, arka arkaya 3 rakibinden sıyrılıp yakın mesafeden vuruşunu yaptı ama Onur topu kornere çeldi.

30'Erciyesspor rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada herkesi aşan top savunmanın kontrolünde diğer kanattan taca gitti.

29'Yusuf Erdoğan, 1 gol ve 1 asistlik performansıyla şu ana kadar maçın yıldızı olmuş durumda.

29'Yusuf Erdoğan, 1 gol ve 1 asistlik performansıyla şu ana kadar maçın yıldızı olmuş durumda.

27' GOOOOOOOOLLLLL YUSUF

26' Trabzonspor müthiş paslaştı. Önce Olcan Henri'ye attı. Henrique, Adrian'ı gördü. Adrian'da yeniden Olcan'a bıraktı. Olcan kaleci ile karşı karşıya kaldı vurdu ancak Kayseri kalecisi Gökhan bu pozisyonda başarılı. 

25'Sol kanattan gelişen Erciyesspor atağında Ibricic ceza alanına girip zor pozisyonda şutunu çekti ama top Onur'da kaldı.

24'Bir başka Erciyesspor atağında bu kez Cem kaleyi uzaktan yokladı ama top Onur'da kaldı.

23'Gelişen Erciyesspor atağında Traore'nin pasında ceza alanı dışı sağ çaprazda topla buluşan Azofeifa'nın şutu savunmadan döndü.

22'Bordo mavililer, rakibin baskısını topla fazla oynayarak oyunu soğutmaya çalışıyor.

20'Erciyesspor baskısını her geçen dakika arttırıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Cem'in ortasında Azofeifa'nın vuruşu yandan dışarıya gitti.

19'Erciyesspor bu kez sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Boerceanu topu karşıladı.

18'Azofeifa'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına bir orta daha geldi ama yine Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.

16'Son bölümde iki takım da çok fazla faul yapmaya başladı.

15'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu sol kanatta kontrol eden Ekrem'in ortası doğrudan dışarıya gitti.

14' Trabzonspor'da Caner sarı kart gördü. 

13'Sağ kanattan gelişen Erciyesspor atağında Diakhate'nin pasında topa hareketlenen Murat, topu oyun alanı içinde tutamadı.

12'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Ekrem, Olcan'a faul yaptı.

11'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

10'Sol kanattan gelişen Erciyesspor atağında Ekrem'in ceza alanına ortasında Onur topu kornere gönderdi.

9'Trabzonspor mücadeleye daha iyi başlayan taraf oldu.

8'Etkili gelişen Trabzonspor atağında Olcan'ın son çizgiden ceza alanına gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

7'Bordo mavililer rakip yarı alanda pres yapıyorç

6'Konuk ekip yarı alanında Caner ve Ekrem arasında gerçekleşen ikili mücadelede Ekrem faul yaptı.

5'Kullanılan taç ataşından sonra Yusuf'un ceza alanına ortasında Henrique'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

5'GOOOOOOOOOOOOOL! Paulo Henrique

4'Gelişen Trabzonspor atağında Olcan, sağ kanatta rakibinden sıyrılmak istedi ama savunma topu taca gönderdi.

4' Erciyes'te Cenk Ahmet içeri ortaladı, top Onur'da kaldı. 

2'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Henrique'nin ceza alanına ortasında top kaleci Gökhan'da kaldı.

"1' Maça Erciyesspor'un vuruşu ile başladı. 

M.Ö: Trabzonspor'da bugün defans kurgusunda yapılan değişiklikle Bosingwa, ortada Caner ise sağ bekte maça başladı. 

M.Ö: Kadir Has Stadında seste problem yaşandığı için İstiklal Marşımız hoparlörden okunamadı. Ancak futbolcular ve taraftarlar olanca sesleri ile İstiklal Marşımızı okudu. 

M.Ö: Her iki takımda seramoni için sahada yerlerini aldı. İki teknik adam birbirlerine başarı diledi. Şimdi İstiklal Marşımız okunuyor... 

M.Ö: Her iki takımda sahaya çıktı. 

M.Ö.İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor sahasında 3-1 kazandı.

M.Ö.Trabzonspor'un yedekleri ise; Zeki Ayvaz, Soner Aydoğdu, Emre Güral, Şahin Aygüneş, Abdulkadir Özdemir, Mustafa Akbaş v Gökhan Alsan.

M.Ö.K.Erciyesspor'da yedek bekleyecek isimler; Atilla Koca, Turgay Bahadır, Josef Cinar, Mehmet Akgün, Yiğit Gökoğlan, Emre Öztürk ve Hüseyin Kala.

M.Ö.Konuk ekip Trabzonspor ise mücadeleye; Onur Kıvrak, Jose Bosingwa, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Alexandru Bourceanu, Zeki Yavru, Yusuf Erdoğan, Adrian Mierzejewski, Olcan Adın ve Paulo Henrique ilk 11'iyle başlayacak.

M.Ö.Ev sahibi ekip K. Erciyesspor sahaya; Gökhan Değirmenci, Cem Can, Kader Mangane, Pape Diakhate, Ekrem Ekşioğlu, Cenk Ahmet Alkılıç, Bakaye Traore, Murat Yıldırım, Senijad Ibricic, Randall Azofeifa ve Edinho ilk 11'iyle çıkacak.

M.Ö.İki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'i belli oldu.

M.Ö.Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.


- İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor sahasında 3-1 kazandı.

- Trabzonspor'un yedekleri ise; Zeki Ayvaz, Soner Aydoğdu, Emre Güral, Şahin Aygüneş, Abdulkadir Özdemir, Mustafa Akbaş v Gökhan Alsan.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

TRABZONSPOR'UMUZUN İLK 11'İ

Onur, Bosingwa, Caner, Mustafa Yumlu, Kadir, Bourceanu, Zeki, Yusuf, Olcan, Adrian ve Henrique

Bordo-Mavililer’de herkesin aklı fikri, Avrupa Ligi’nde. Bu sezon üç ön eleme oynayarak gruplara kalan Trabzonspor, bu kez daha az maç yapıp turnuvaya katılmak için ligi 4. sırada tamamlamayı kafasına koydu. Hami Mandıralı’nın öğrencileri şu anda istediği konumda ancak Sivasspor’un sadece averajla önünde. Üstelik Fırtına ile 9. sıradaki Akhisar Belediyespor arasında sadece 3 puanlık fark var! Yani en ufak bir hata, pahalıya patlayabilir.

‘Rehavete kapılmayın’


Trabzonspor, geçtiğimiz hafta Eskişehirspor önünde 2-0 öne geçmişti. Taraftarlar daha farklı bir galibiyet beklerken, Erkan Zengin’in dört dakika içinde attığı penaltı golleriyle taraflar puanları paylaştı. Hami Mandıralı, Erciyes sınavı öncesinde öğrencileri bu maçı hatırlattı, “Skor ne olursa olsun, kimse rehavete kapılmasın. Sezonun ilk yarısındaki Gençlerbirliği maçında da geçtiğimiz haftaki Eskişehir maçında da rahat kazanabilecekken galibiyetten olduk. Kalan beş haftada yapılacak hataların telafisi olmayacak” uyarısında bulundu.

Erciyes ateş hattında

Hikmet Karaman yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan Erciyesspor, kritik haftalara girilirken yeniden düşüşe geçti. Son beş lig maçında sadece bir kez kazanabildi. 30 puanla tehlike hattında bulunan Lacivert-Siyahlılar için artık her puan altın değerinde. Taraftarı önünde son beş maçta 14 puan toplayan Hikmet Karaman’ın öğrencileri, Trabzonspor’u yenerek ateş hattından kurtulmaya kararlı.

Erciyesspor’da son dakika


Hikmet Karaman, zorlu Trabzonspor maçında takımın en önemli silahı olan Yasin Öztekin’den yararlanamayacak. Başarılı orta saha oyuncusu hem cezalı, hem de sakatlığı nedeniyle yaklaşık üç hafta sahalardan uzak kalacak. Karaman, Yasin’in yerine görev vermeyi planladığı Kerim Avcı’dan, Trabzonspor karşısında daha fazla sorumluluk almasını istedi. Erciyesspor’da bir diğer eksik de sakatlığı bulunan stoper Numan Çürüksu.

Trabzonspor’da son dakika


Bordo-Mavililer’de Hami Mandıralı eksikler nedeniyle kadro kurmakta zorlanıyor. Fırtına’da cezalı durumdaki Aykut Demir, bu akşam görev yapamayacak. Onun yerine, bu sezon sadece 139 dakika forma şansı bulan Caner Osmanpaşa’nın oynaması bekleniyor. Ayrıca son haftaların formda ismi olan Özer Hurmacı da Eskişehirspor mücadelesinde sakatlandı. Özer’in en az iki hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

K. ERCiYESSPOR: Gökhan, Cenk Ahmet, Mangane, Diakhate, Ekrem, Cem Can, Traore, Murat Yıldırım , Kerim Avcı, Azofeifa, Edinho

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa Y., Caner, Kadir K., Olcan, Bourceanu, Zeki Y., Yusuf, Adrian, Henrique

STAT: Kadir Has

SAAT: 20.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Hüseyin Göçek