Millete hizmet sevdasıyla yola çıktıklarını ifade eden Sürmen, “Önümüzdeki milletvekilliği seçimi hem ülkemiz hem de Trabzon’umuz için çok önemli. Yeni Türkiye’nin güçlü Türkiye’nin oluşması için yeni bir anayasaya ve güçlü bir iktidara ihtiyaç var, bunun için de önümüzdeki 7 Haziran seçimleri çok önemli, 400 milletvekili çıkarmamız gerekiyor ” dedi.

Türkiye’nin, umutla, güvenle, huzur ve kardeşlikle geleceğe ilerlediğini ifade eden Sürmen, “Türkiye düşmanlarının sokaklara saldıkları maşaların, bu huzuru, bu istikrarı bir zedelemelerine güçlü iktidarımız, bilinçli ve sağduyulu halkımız tarafından izin verilmedi. Gezi Olaylarında, gençler, içerdeki ve dışardaki hainlerin maşası olarak kullanılmıştı. Aynı manzarayı 17 ve 25 Aralık saldırılarında da gördük. İçerde ve dışarda, bir takım hainler, kendi ülkelerine karşı taarruza geçtiler .Ne bu mücadelenin sekteye uğratılmasına, ne de Türkiye’de huzurun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bir takım hain örgütlerin, yalanla, iftirayla, en kutsal değerlerimizi istismar ederek, Türkiye’nin kalkınmasını zedelemesi emin olun mümkün olmayacak. Güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, aktif bir dış politikayla hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz” diyen Sürmen  şunları vurguladı:

“Birilerinin Türkiye üzerine, milletimiz üzerine hesapları varsa, biliniz ki, Allah’ın da bir hesabı vardır, milletin de bir hesabı vardır. Milletçe dik duruşumuz, birlik içinde oluşumuz, özellikle de dualarımız, işte son 1 yıl içindeki tuzakları bozdu, hesapları alt üst etti. Bütün engelleme girişimlerine rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor. Huzurumuza, kardeşliğimize, Çözüm Sürecine yönelik sabotajlara rağmen, Türkiye istikrarını, büyük hedeflerini muhafaza ediyor. Türkiye üzerine hesap yapanlar, tuzak kuranlar, başarılı olamayacaklarını anladılar. Ak Parti iktidarımızın Türkiye’yi büyütme mücadelesi hiç sarsılmadan sürecek”