Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti.

Devlet erkanı ve diğer davetliler, Köşk'ün Küçük Resepsiyon Salonu olarak adlandırılan bölümünde törenin başlamasını bekledi. Bu sırada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ile diğer bazı üst düzey askeri yetkililer, bazı milletvekilleri ve Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'nın da aralarında bulunduğu üst düzey bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu.

Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem göreve başlamasından dolayı "hayırlı olsun" dileklerini ilettiler hem de Zafer Bayramı'nı kutladılar.

Her rütbeden asker, askeri öğrenci temsilcileri ile Genelkurmay Başkanlığından bazı sivil personel de törene katılarak, Erdoğan'a tebriklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük programında yer almasına rağmen törene katılmadı.

Daha önce Genelkurmay Başkanlığında yapılan tebrik kabul töreni, ulusal ve resmi bayramlara ilişkin yönetmeliğin Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili bölümünde yer alan, "Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığında tebrikat kabul edilir" maddesi uyarınca, ilk kez geçen yıl Çankaya Köşkü'nde yapılmıştı.