61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon’da düzenlenen Lisesler arası şampiyonada Trabzon birincisi olup Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan Erdoğdu Anadolu Lisesi (15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi) gruplardan çıkamadı.

HEPSİNİN 5 PUANI VAR


4’lü grupta Halis Kutmangil Lisesi, Gaziantep ÇPL takımları  ve Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin 5 puanla dizildiği sıralamada Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin komik kararla son sıraya itilerek şaf dışı bırakıldı.

PENALTILAR BELİRLEYİCİ

Turnuva kurallarına göre berabere biten mücadeleler sonrası takımlar penaltı atışına geçer burada alınan sonuç puan olarak yansımaz. Grup aşamasında ikili averajda bu kural devreye girer.

TRABZON TEMSİLCİSİ ANTEP'DEN ÜSTÜN

İşin ilginç yanı ise berabere kalıp daha sonra Penaltı atışları ile Gaziantep ekibine karşı üstünlük kuran ve grup Lideri sayılan Halis Kutmangil Lisesine karşı genel averajda üstünlük kuran Trabzon temsilcisi Erdoğdu Anadolu Lisesi (15 Temmuz Anadolu Lisesi)  şok kararla şampiyonadan elendi.

İTİRAZLAR SÜRÜYOR

Sıralamanın açıklanması sonrası okul temsilcileri karara uzun süre itiraz ederken yetkililerin kararla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmamaları tepki topladı.

PUAN DURUMU



SONUÇLAR



TURAN : YAZIK OLDU

Açıklanan puan durumu sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi müdürü Ali Turan :
Değerli dostlarım; Kırşehir’de oynanmakta olan Futbol Türkiye Birinciliği maçlarında 1 galibiyet 2 beraberlik alarak 5 puana ulaşmamıza ve hiç yenilgi almamış olmamıza rağmen son dört takım arasına kalamayarak elenmiş olduk. Bütün takımların 5’er puanları olmasına rağmen biz elendik. Bizden başarı haberi bekleyenlere yazık oldu. Diğer takımlardan iyi olmamıza rağmen yanlış uygulamalar sebebiyle elenen çocuklarımıza yazık oldu. Çok üzüldük. Bizlere sonsuz destek Sayın Valimize, Sayın kaymakamımıza, İl başkanımız Haydar Bey’e, Malzeme desteği sağlayan Şeref Demirci’ye Her zaman çok büyük destek sağlayan Trabzonspor Kulübüne İl ve ilce Milli Eğitim müdürlerimize, TSİAD yönetimine, Galibiyet haberi verdiğimizde bizimle sevinen herkese, beğenerek yorum yazan herkese, Cansiperane mücadele eden sporcu öğrencilerime, takım hocaları Adem, Turgut ve Cahit beylere, Trabzon basınımıza, haber sitelerimize okulumuz adına çok teşekkür ederim. Büyük bir beklenti oluşturarak hayal kırıklığı yaşattığımız herkesten de özür dileriz.